Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Asus ENGTX 260 problemen

Anoniem
Chopchop
12 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb sinds kort mijn videokaart moeten uograden omdat de vorige was overleden. Ik heb nou dus de Asus ENGTX 260. Deze werkte niet met mijn oude voeding dus ook die heb ik nieuw aangeschaft het betreft een Huntkey met een max van 600W. Moet genoeg zijn naar mijn idee. Nu heb ik ook Windows 7 Ultimate erop staan. Het probleem is als volgt. Wanneer ik WoW start loopt hij vast wanneer ik inlog. Ik had met een oude driver nog wel beweging maar steeds met een FPS drop. Heel vervelend. Ik heb de drivers dus geupdate. Ook wanneer ik scroll in een IE browser heb ik het probleem dat het geluid van muziek een glitch krijgt.

  Ik heb dingen gelezen over dat mijn CPU een bottleneck is voor mijn GPU in WoW maar vanwaar dan het probleem in mijn IE? Ook iets voor 12 V Rails. Dat zegt me alleen weinig. Volgens mij zouden er 4 x 12 V op zitten als ik goed naar de doos kijk.

  Wat is loos met mijn pctje?

  Het betreft:
  - CPU: Intel Core 2 CPU 6400 @ 2.13GHz (Betreft een dual core)
  - Geheugen: 4,0 GB
  - Moederbord: Asus P5B
  - Videokaart: Asus ENGTX 260
  - Voeding: Huntkey Max600

  Mocht ik iets vergeten te vermelden dan is dit een oorzaak van expertise. :wink: Bedankt i.i.g.
 • Het is jammer dat je een leuke videokaart hebt gekocht,maar een voeding van Huntkey is geen goede voeding. Ik weet niet zeker of het daar aan licht maar wellicht kun je eens kijken als je een andere voeding plaatst of het probleem zich dan nog voordoet. :roll:
 • Das wel een optie als je een andere hebt. Maar dan zou ik er nog 1 moeten aanschaffen. Hopelijk is dat hem dan niet.

  Heb ook ff een 3D Mark gedaan:

  3DMark Score: P9144 3DMarks
  Graphics Score: 7952
 • In dat geval zou je naar een PC-boer kunnen stappen, en vragen of deze je verder wilt helpen, in ieder geval met de voeding. Deze zal vast nog wel wat hebben liggen.
 • [quote:3c029ccd27="The Dragon"]Het is jammer dat je een leuke videokaart hebt gekocht,maar een voeding van Huntkey is geen goede voeding. Ik weet niet zeker of het daar aan licht maar wellicht kun je eens kijken als je een andere voeding plaatst of het probleem zich dan nog voordoet. :roll:[/quote:3c029ccd27]Huntkey maakt prima voedingen voor z'n prijs, en zo'n 600W model moet dan ook zat genoeg zijn voor het systeem van de topicstarter.

  @Chopchop: Heb je extra de powerconnector(s?) wel aangesloten op je videokaart? Ik denk namelijk dat het probleem daar ligt.
 • Er ziiten 2 x PCI Express kabeltjes erop aangesloten. Althans ik geloof dat ze zo heten. Aan de zijkant van de kaart zitten er in ieder geval twee in.
 • Je geeft al aan dat je voeding een aantal 12v lijnen heeft.
  Kijk eens na of je toevallig niet te veel op 1 lijn hebt aangesloten.
 • Ik weet niet zo goed wat je bedoelt met teveel op 1 lijn. Zo het kunnen inhouden dat misschien 1 stekker al 24V is?
 • [quote:d93a5ea2f8="Chopchop"]Ik weet niet zo goed wat je bedoelt met teveel op 1 lijn. Zo het kunnen inhouden dat misschien 1 stekker al 24V is?[/quote:d93a5ea2f8]Nee, sommige (budget/oudere) voedingen hebben 1 lijn/rail waarop alle kabels uit de voeding zijn aangesloten, bij voedingen met meerdere rails zijn de kabels verdeeld over deze rails. Wat Vandread bedoelt is dat je voeding bijv. 2 rails heeft die elk 200W kunnen leveren en als je dan alleen de kabels gebruikt die op 1 vd. rails zitten, je boven de railcapaciteit uit kunt komen, terwijl je de max van je voeding nog niet hebt bereikt: ~400W.
  BTW: heeft dus niets met spanning te maken maar met stroom.
 • Hmm zoals ik het begrijp: moet ik proberen 1 van de andere kabels proberen om zo te kijken of dit het is? Of ik heb vier kabels die ik zo moeten aansluiten terwijl ik maar twee aansluitingen op de kaart heb.

  Dit is wel 1 van de redenen dat ik bij een defect normaal een nieuwe pc zou aanschaffen. Tis net als met een auto. :wink:
 • Ben nu ff xp aan het installeren. Wil ff uitsluiten of het aan die windows 7 toevallig ligt. Ben bang van niet want ik hoor die glitches weer met scrollen. Wordt een leuke december maand. :?
 • Kan je eens in de bios kijken hoeveel V de voltage lijnen aangeven?

  Wil je het nog beter doen dan tijdens 3dmark/3d achtig iets een voltmeter op de gele en de zwarte (= 12v) van een molex meten hoeveel volt die geeft, dit zou niet te laag mogen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.