Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ati videokaart probleem met Wind 7

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Advies gevraagd

  Ik heb Windows 7 op mijn pc geïnstalleerd alles werkt goed behalve mijn videokaart ik moet mijn altijd in twee keer op starten. De eerste keer op starten krijg ik een melding dat er iets fout is gegaan met de video kaart. Na een reset en weer opstarten gaat het goed. In Computertotaal December nr las ik een artikel over pc upgraden hier wordt een videokaart aangeraden de ATI RadeonHD 4650 mijn oude kaart is een Ati radeon X1300.
  Ik heb twee vragen: Kan ik op een ASUS moederbord A8N-SLI met een PCI-Express 1 slot zomaar een videokaart voor een PCI-Express 2 slot aansluiten?
  Als dit wel gaat zou dit een vooruitgang zijn voor mijn systeem?
  Vrgrt en alvast bedankt voor jullie advies
 • Als je alleen een andere kaart wilt plaatsen vanwege je problemen met Windows 7 dan raad ik je eerst even te controleren of je huidige kaart compatible is met Windows 7 en zo ja of je Windows 7 drivers hebt geinstalleerd. Voordat je een nieuwe kaart aanschaft en achteraf blijkt dat dit softwarematig op te lossen was.

  In een PCI-Express slot past normaal gesproken ook een PCI-E 2.0 videokaart. Een snellere videokaart is zeker een vooruitgang. Het is wel belangrijk dat je een goede voeding hebt. Aangezien het socket 939 platform verouderd is, zou ik niet te veel aan een nieuwe videokaart uitgeven indien je mocht besluiten een nieuwe kaart aan te schaffen.
 • voor wat lichte grafische toepassingen is een HD4650 een ideale kaart. Kost tevens ook niet meer zo veel.

  Een driver voor windows 7 voor jou x1300 vind je hier.

  http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.7&lang=English

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.