Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

DVI-D of HDMI?

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Bij de keuze van een nieuw luxe-speeltje voor op - of onder - mijn bureau verdiepte ik mij altijd in datgene wat ik zou willen hebben: Ik wil namelijk vaak iets met luxe, en dat niet al te veel kost. Daarom staat er nu een mooie pc in mijn slaapkamer; eens voor mijn verjaardag gekregen, en nu bouw ik hem helemaal uit totdat het een game-monster wordt.

  Maar nu wil ik iets aan mijn beeld doen: Met de huidige grafische kaart en monitor kan ik echt niet verder. Ik hoef waarschijnlijk niets meer te zeggen als ik een TFT-monitor van 14" (!) heb.

  Nú wil ik iets fatsoenlijks kopen: Groot, Scherp, Nieuw, etc.

  Na wat research heb ik een voorlopige keuze gemaakt:

  Als monitor: Acer H235Hbmid (0,265 mm pixpitch - 300 cd/m² - Full HD)
  Als Grafische kaart: Sapphire Radeon HD 4850 Dual Slot Fansink (512MB DDR3 - HDMI+DVI+VGA)

  Maar toch heb ik nog twijfels: er is ook een grafische kaart van dezelfde ATI-chipset van Asus, maar deze heeft geen HDMI. Mijn voorkeur gaat naar Asus, aangezien Asus normaal gesproken iets stabieler is. dus de vraag is nu: maakt dat iets uit bij deze monitor? Krijg je dan geen achteruitgang in Resolutie, en/of scherpte? Moet ik voor DVI of voor HDMI gaan?

  Alvast bedankt voor de hulp!
 • HDMI of DVI is eigenlijk hetzelfde.HDMI is DVI alleen met geluid.Qua beeld maakt het niks uit.Het is alleen maar makkelijker als je videokaart een extra HDMI-uitgang heeft.Als je de PC wilt opwaarderen denk dan ook aan je werkgeheugen (minimaal 2GB).Alleen een videokaart is niet voldoende om vloeiende beelden op je nieuwe scherm te toveren en dat wilde je toch.Succes!
 • Houdt er ook rekening mee dat je huidige voeding je nieuw aan te schaffen videokaart ook moet kunnen trekken. Daarnaast hebben de nieuwere videokaarten ook een aparte pci-e voedingsaansluiting.

  Als de computer destijds aangeschaft is met een 14" tft monitor dan betreft het volgens mij al een ouder systeem. Waarbij ik me al gauw afvraag of het nog zinvol is om de videokaart te upgraden. Geef eens aan wat de specs zijn.
 • Met voeding en de hele zooi heb ik rekening gehouden. Maar nu heb ik een nieuwe vraag: Van de week heb ik bij Its een monitor van HP van 400 cd/m² gezien. Dat ligt hoger dan het gemiddelde: 300 cd/m². Monitoren met die waarde kon ik niet vinden in de winkel, dus is de volgende vraag:

  Is het verschil tussen 300 en 400 candela groot, en is het het waard om meer geld uit te geven aan een monitor met een hogere helderheid?
 • Mijn persoonlijke mening is dat het verschil te verwaarlozen is.Zolang je niet een monitor neemt met calibratie-mogelijkheden zou ik mezelf tevreden stellen met een "gewone "monitor.Gezien je mogelijkheden(PC)zou ik gewoon gaan voor de monitor die je al gezien hebt.
 • Ik wil eigenlijk even de discussie op een ander punt brengen.
  Ik weet niet hoe groot die HP monitor is en welke resolutie. Maar voor een 'gamemonster' is een HD4850 op een 23 inch met Full HD resolutie vrij traag. Ik neem tenminste aan dat je niet op 1280*1014 wil gaan spelen op een full hd scherm en ook niet alleen oude games wil spelen?

  Wat zijn de verdere specs van je pc en wat voor games speel je?
 • Om ideeën op te doen kun je misschien eens hier kijken.
 • [quote:2af75168a0="arjant2"]Ik wil eigenlijk even de discussie op een ander punt brengen.
  Ik weet niet hoe groot die HP monitor is en welke resolutie. Maar voor een 'gamemonster' is een HD4850 op een 23 inch met Full HD resolutie vrij traag. Ik neem tenminste aan dat je niet op 1280*1014 wil gaan spelen op een full hd scherm en ook niet alleen oude games wil spelen?

  Wat zijn de verdere specs van je pc en wat voor games speel je?[/quote:2af75168a0]

  Ik ben iemand die graag van RPG en FPS houdt, en speel dan ook graag de nieuwste games. Maar: kun jij mij een andere goede grafische kaart geven? Mijn budget ligt rond de ¤100,-.
 • Als je goed advies wilt hebben m.b.t. de videokaart geef dan even aan wat de specs van je pc zijn.
 • Ik denk dat je niet veel aan mijn specs hebt: ik ga mijn hele pc upgraden: op dit moment heb ik 2GB intern geheugen, 1,8 Ghz Intel Core 2 Duo, Moederbord Asus P5B-Green, en een Harde schijf, merk weet ik even niet, van 160 GB op IDE.
 • Je gaat je pc upgraden in etappes?
  Dat maakt het er niet makkelijker op, zeker niet met een klein budget. Je koopt nu een redelijk oude videokaart, die niet het snelste meer is, dan ga je weer verder sparen voor een nieuw moederbord en processor, tegen die tijd is die videokaart nog trager en kan je weer voor een nieuwe gaan sparen.
  Als je nu die 4850 erin zet dan is je processor weer een bottleneck voor de nieuwste spellen.

  Waarom spaar je niet eerst het gehele bedrag bij elkaar en koop je dan in 1 keer een goeie upgrade? Lijkt me een veel betere volgorde.
 • Momenteel kan mijn processor het spel aan, alleen moet ik op low quality spelen.

  Maar alsjeblieft! mensen. ik heb een naam nodig van een HD-videokaart die even vooruit kan.
 • Een beetje tegen beter weten in:videokaart 57XX serie of NVidia 26x.Maar trekt je systeem dat videogeweld allemaal wel?Een pyramide begin je ook te bouwen vanaf de basis.
 • Waarom persé een videokaart met HDMI output?

  DVI is hetzelfde gaat alleen geen geluid door de kabel.
  Ik heb ze allebei op onze TV geprobeerd en vond DVI zelfs scherper beeld sturen dan de HDMI kabel.

  http://tweakers.net/pricewatch/

  Kijk daar ook eens op.
 • Dat is nu het vervelende ,upgrade het een dan volgt automatisch een ander onderdeel etc.Al jij een monster game comp wilt bouwen moet je inderdaad ,zoals reeds gesteld is ,niet met een 4850 kaart aankomen.Begin dan bv bij een 5770 te kijken.Ja en dan de rest alles zal opgewaardeerd dienen te worden.Je processor naar bv een Intel 750,je geheugen enz.
 • mij lijkt het heel de tijd opwaarderen ook geen goed idee.

  Verder sparen of wat lenen bij je ouders :D en dan gewoon direct een update van mobo , cpu , geheugen en eventueel ook je gpu. Of je wacht daar nog wat met je gpu

  je komt ook in problemen bij het upgraden als je alles apart wilt doen . je zal om een gamemonster te maken toch best naar een nieuwe socket gaan en triple channel drr3 nemen . Daardoor ben je verplicht om processor mobo en geheugen samen te kopen . Je kan niet werken met je oud moederbord en een nieuwe processor of omgekeerd. Of je nieuw geheugen bolt nog gewoon even traag als je oude omdat je mobo maar met beperkte snelheid om kan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.