Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Moeilijke keuze tussen drie 24" beeldschermen

Anoniem
crossroad1950
3 antwoorden
 • Beste C!T'ers,

  Ik ga deze week een nieuw beeldscherm bestellen. Op dit moment zit ik met een Samsung Syncmaster 710N, dat is een 17" monitor met een toch wel hoge helderheid van 300 cd/m^2. Maar aangezien ik regelmatig veel dingen tegelijkertijd heb openstaan en ik naar LAN-parties ga is het toch wel een afknapper. Ik wil niet al te veel uitgeven maar ik wil wel een scherm met een grootte van minimaal 23,6" en een resolutie van minimaal 1920*1080. Ik wil het liefst minder dan ¤170 uitgeven inclusief verzendkosten. Ik heb al even rondgeneusd en heb drie modellen geselecteerd die mij wel geschikt lijken.

  [list:f410b1ed5f]1. De Liyama E2407HDSVB1. Dit lijkt me een leuke monitor met snelle reactietijden (hoewel die meestal toch verwaarloosbaar zijn). Het nadeel kan zijn dat er alleen maar een VGA aansluiting op zit, wat met die hoge resolutie misschien wel nadelig kan uitpakken.

  2. De BenQ G2420HDB. Dit lijkt me ook wel een leuke monitor mét DVI ingang. Maar van een aantal mensen heb ik gehoord dat BenQ nou niet echt bekend staat om zijn goede producten, daar heb ik graag commentaar op.

  3. De Acer V243HAbd. Dit lijkt me ook wel een mooi scherm. Lijkt qua specs sterk op de BenQ, alleen is de dynamische contrastwaarde hoger, maar aangezien het dynamisch is let ik daar toch niet zo op. Een vriend van me heeft dit scherm en hij heeft na een half jaartje al een paar dode pixels, een slecht scherm?[/list:u:f410b1ed5f]

  Ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen, want dan kan ik eindelijk overstappen naar een groot scherm. Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Citomaster

  *Deze post heb je misschien al gezien op HWI, maar aangezien ik het scherm deze week moet bestellen wil ik hier mijn bereik wat vergroten.*
 • Wat is je kijk afstand. Een groter scherm is nirt altijd beter.
 • 0.5m tot 1m. Ik heb al even proefgekeken bij een vriend. Hij heeft een 23,6" scherm en zit op ongeveer dezelfde afstand. Dat werkte goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.