Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

H.D wil snel gaan schokken

Anoniem
Carmen
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik wilde op mijn Media Center H.D/Blueray films gaan bekijken en heb daarom een videokaart van 1024 mb gekocht.

  Nu kan ik een film met de extensie .MKV maar net afspelen, ik moet daarvoor eerst de Media Center opnieuw opstarten. Als er maar iets gebeurd krijg ik blokken of staat het beeld even of wat langer stil.

  Ik probeer de films af te spelen met deze spullen. Athlon 2x 4200, asus Radeon EAH4350 1024mb(laatste drivers), 2gig geheugen.

  Windows7 32 bit, WMPclassic, VLC, CCCP codecpack.

  In de videokaart software van Asus (Asus Catalyst ) zie ik nergens dat ik bv. H.D versnelling kan instellen of iets anders. Op de doos staat" voor afspelen Full H.D 1080p"

  Ik doe vast ergens iets fout met drivers of codec's, heeft iemand ervaring met deze videokaart?
  MVG. Carmen
 • Als je tijdens het afspelen van een 1080P MKV bestand je CPU gaat bekijken dan zul je zien dat hij 1 core 100% belast. Daar zit de bottleneck van sommige mkv bestanden.
 • [quote:8740bf851f="stee0036"]Als je tijdens het afspelen van een 1080P MKV bestand je CPU gaat bekijken dan zul je zien dat hij 1 core 100% belast. Daar zit de bottleneck van sommige mkv bestanden.[/quote:8740bf851f]

  De reden om een andere video-kaart erin te zetten was om de CPU te ontlasten. Ik zie in de software van de videokaart (Asus Catalyst) nergens waar ik dat moet laten gebeuren.
 • De 4350 heeft een hardware codec voor H.264 en VC-1 aan boord. Installatie van alleen de catalyst driver zou voldoende moeten zijn. Je software moet wel weer gebruik kunnen maken van die hardware codec.
  Ik snap overigens die 1024MB niet? Want daar doe je met video helemaal niks mee. Heb je het probleem met alle hd video? Of alleen met bepaalde bestanden?
 • Extensie MPG of WMVHD draait erg soepel. Een Blueray van 40/50 gig moet ik nog proberen. Misschien dat ik ergens blue ray trailers kan vinden.

  Ik wist niet dat het video geheugen niets bijna niets met het kijken van video van doen heeft…………..Ik kocht deze video-kaart wegens een HDMI aansluiting, en om HD af te spelen, en dat voor nog geen 4 tientjes. Ik dacht dat 1024 mb. mij daarmee beter zou helpen dan bv 512mb.
 • Ontussen ook 1080p MOV gekeken. Gaat perfect.

  Een volledige Blueray film downloaden, gaat mij nu niet lukken.
 • Je hoeft nog enkele instellingen in MPC aanpassen om DXVA te gebruiken:

  http://mpc-hc.sourceforge.net/DXVASupport.html

  Downlaod de laatste versie:

  http://mpc-hc.sourceforge.net/download-media-player-classic-hc.html

  Leesvoer

  http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-dxva/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.