Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

[8600GT]Fan draait niet meer

Anoniem
knightfightx
5 antwoorden
 • Hallo.

  Allereerst zie hier mijn videokaart:

  [img:e4c7ceaf09]http://i49.tinypic.com/2wqqq1t.jpg[/img:e4c7ceaf09]

  Gisteren bleef mijn pc steeds op verschillende plekjes vasthangen. Niet alleen dat, maar mn beeldscherm deed viel ook steeds uit af en toe op verschillende plaatsen tijdens het opstarten. Dan weer wel dan weer niet.
  Pc uitgedaan, en terwijl ik mn videokaart aanraakte brande ik me hevig!
  De videokaart was zeker zn 100-150 graden!
  Heb moeten wachten om hem eruit te halen. Ik heb voordat dit gebeurde, de fan van de videokaart schoongemaakt met wattenstaafjes, want er zat veel stof tussen, zie foto welk stukje ik heb schoongemaakt. Na die schoonmaak zag ik pas de fan zitten, was helemaal bedekt met stof. Dus heb ik voorzichtig met die wattenstaafjes tussen de gaten in het stof eruitgehaald en na een goede schoonmaak van de kaart heb ik de fan getest n de fan draaide niet! Vandaar dat ie zo heet was!

  Kan ik het nog repareren hoe dan ook??
  Graag wat advies, alvorens bedankt!

  groetjs
 • Er bestaan wel alternatieve koelers. Maar dan moet de kaart zelf nog wel goed zijn, anders is het geldverspilling. Je kunt hem nog wel even aanzetten, en kijken of je beeld krijgt. Wel direct weer uitzetten daarna. Ik zie zo niet welke kaart het precies is, maar het lijkt me een vrij lichte. Zoiets zou er wellicht op kunnen passen:

  http://www.azerty.nl/8-1091-215541/arctic-accelero-l2-pro-videoka.html
 • Hallo,
  Bedankt voor uw reactie.

  Ja ik heb beeld, want toen de videokaart zo heet was en die er nog inzat, heb ik wel beeld, maar blijft mn pc steeds vasthangen, wat elk moment kan gebeuren vanaf dat ik em opstart. Op dit moment staat mn monitor op mn moederbord onboard aangesloten.

  Als dat vasthangen van mn pc en het op willekeurige momenten mn monitor uitschakelt zonder reactie (alleen als de kaart erin zit gebeurd dat), moet ik 1 ding weten. Als die 2 gevolgen de oorzaak is van de niet draaiende fan, en dus de grote toename aantal graden, dan zit het aan de fan en kan ik die meteen bestellen en kijken of die het doet. Als het de oorzaak is van een kapotte videokaart dan weet ik ook wat me te doen staat. Misschien weet u welke oorzaak ik hier zoek?

  Bedankt,

  gr.
 • Vastlopen kan zonder meer veroorzaakt worden door oververhitting van de kaart. Maar als je nog goed beeld hebt, zonder vlekken/blokjes/spikkels oid, dan zou de kaart op zicht wel goed kunnen zijn. Een nieuwe fan blijft een beetje en gok natuurlijk, aangezien je het pas na montage met zekerheid kunt zeggen, helaas.
 • Mijn vermoedens waren al dat het een goke zal zijn.
  De koeler is besteld.
  Bedankt voor uw hulp! Ik zal laten weten hoe het gaat zodra die binnen is.

  Gr

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.