Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Resolutie probleem na XP reinstall

Anoniem
jolo
1 antwoord
 • Hallo allemaal,

  ik lees vaak CT forums om mijn problemen op te lossen maar dit keer kon ik niks vinden wat mijn probleem betroft dus post ik het maar hier.

  Ik heb gister een total Windows XP reinstall gedaan en alles ging goed totdat ik bij de video drivers kwam. Ik heb een Fujitsu Siemens Amilo L1310G laptop met een ATI Express 200 videokaart. Na installatie van de betreffende driver kreeg ik een prachtige 1280x800 resolutie en alles zag er haarscherp uit. Na het opnieuw opstarten van mijn laptop was deze instelling echter verdwenen. Beeldscherminstellingen geven nog wel 1280x800 aan maar windows ziet er gewoon niet scherp uit. Te grote letters en onzuivere pictogrammen. Ik gebruik ook Vista Inspirat en dat ziet er nu helemaal niet uit. Tijdens de goedwerkende resolutie zag het er prima uit.

  Ik heb de driver via de juiste manier verwijderd, DriverSweeper gebruikt, en tevens CCcleaner. Daarna de driver opnieuw geinstalleerd en de resolutie was weer goed. Een keer aan en uit en het probleem was weer terug :/. Deze keer kreeg ik ineens 3 monitoren bij apparaatbeheer, nl.
  - CPT154WA01AQ
  - Gewone televisie
  - Standaard beeldscherm

  XP doet hier ook moeilijk over en wil dolgraag besturingsprogramma's hiervoor installeren. Ik wil gewoon terug naar mijn fraaie resolutie… wat doe ik fout? Ontzettend bedankt voor eventuele tips en hulp!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.