Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Grafische kaart valt tegen

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Heb je toevallig ook een nieuw beeldscherm? werk je nu ook in een hogere resolutie dan eerst? Dan kan het verschil ook verklaren….
 • Ja ook een nieuw beeldscherm, met grotere resolutie. Ik heb het even geprobeerd op 1024x768, zoals mijn oude scherm, maar geen verbetering.
 • Jaren lang heb ik gewerkt met een ATI Radeon 9200 en in mijn nieuwe pc zit standdard een ATI Radeon HD 4350. Volgens deze site heeft de eerste een G3 rating van 121 en de tweede 230, bijna twee maal zo veel dus. Toch is mijn huidige kaart veel trager als ik een archtectuurprogramma (architect 3D) gebruik. Vreemd. Kan ik misschien iets aan de instellingen veranderen, of zal ik het ermee moeten doen, of een andere kaart inbouwen?
 • Bij mijn weten is die 4350 meer geschikt voor 2D gebruik.
  Ik heb m ook , op aanraden forumlid hier , maar ik ben een échte thuisgebruiker, dus Inet,Office en af een toe een filmpje

  Zou niet gefundeerd een andere kaart aan kunnen raden , even afwachten dus
 • Reviewed:

  http://www.motherboards.org/reviews/hardware/1824_1.html

  http://tweakers.net/nieuws/55919/ati-brengt-radeon-hd-4550-en-4350-uit.html
 • Allemaal heel interessant die twee links, maar ik kan er niet zoveel mee, eerlijk gezegd. Dat het geen kaart voor games is, wist ik al, maar daar heb ik mijn pc ook niet voor. Is een 3D toepassing te vergelijken met een 3D game?
 • Of 3D apps. en games verschillen kan ik niet zeggen. Het volgende is misschien handig:

  Zoals ik zelf wel eens heb gezien zijn pc's voor 3D apps. veel krachtiger, die je niet in elke woonkamer ziet. Denk bijvoorbeeld aan de Quadro serie van Nvidia. Deze zijn (speciaal) geschikt/gemaakt voor professionals die werken met apps. die veel rekenkracht van de GPU vereisen.

  De review van link 2 (tweakers.net) zegt dat het een kaart is die niet geschikt is voor games, maar wel voor in HTPC's. (Home theater PC).

  Dus, dit betekent dat het geschikt is voor het afspelen van films, het is dus een vrij goedkope en simpele kaart. De Memory Bus is bijvoorbeeld heel laag (64 bit).

  Aangezien de prijs, 40 dollar, kan je eigenlijk ook al aflezen dat dit niks gaat bieden voor jou werk. Ik denk dat je toch naar een betere kaart op zoek moet…
 • Even voor de goede orde, dat 3d programma is een huis-tuin-en-keuken programma dat ik af en toe gebruik. Als pro zou ik natuurlijk een heel andere pc hebben gekocht.
  Is er miscchien software om de 3d kwaliteit van een grafische kaart te testen?
 • Met welke Windows versie en Service Pack werk je? Had je al gecheckt op de site van AMD of daar nog bruikbare info staat? Had je wel eerst de oude ATI/AMD drivers verwijderd, via Configuratiescherm > Software, en in Windows veilige modus restjes weggepoetst via applicatie Driver Sweeper, alvorens de nieuwe ATI/AMD drivers te installeren? En had je de chipset drivers van je moederbord nog geïnstalleerd/geüpdatet, alvorens de nieuwe ATI/AMD drivers te installeren?

  Of je echt de kwaliteit van je 3D videokaart kunt testen, weet ik niet. Maar je zou 'm onder andere kunnen testen via applicatie Lightsmark 2008.
 • De hd 4350 zit in een nieuwe HP pc met een Intel® Core™ i3 530 en alles is er van fabriekswege ingezet, daar zal het niet aan liggen.
  Ik heb Lightsmark nog niet geprobeerd, omdat de downloadsnelheid op ca. 10K ligt, dan duurt het een beetje lang.
 • Is er misschien een bepaalde instelling waardoor de computer de processor gebruikt voor de video? De zogenaamde igp (Integrated Graphics Processor)

  De i3 serie heeft deze namelijk, maar omdat hierdoor de processor én igp samen het geheugen gebruiken, zal het misschien langzamer zijn.

  Weet niet zeker of dit klopt??
 • Ik neem aan dat de instellingen van fabriekswege correct zijn en dat er geen conflicten zijn. Is dat te controleren?
 • …ik lees een nieuwe pc… en van fabriekswege goed geïnstalleerd…
  Ik geloof de goede bedoelingen van de meeste pc-fabrikanten maar zie in de praktijk heel veel pc's die standaard met een hoop "gratis" programma's komen die de pc enorm kunnen vertragen. Norton is zo'n programma.. maar ook de netwerkprogramma's van Acer zijn bij mij berucht..
  Zo zou het dus wel eens helemaal niet aan je grafische kaart kunnen liggen maar aan de programma's die op de achtergrond werken… (lees: in de weg liggen)
  Ik zou eerst eens even checken hoeveel geheugen gebruikt wordt en hoeveel processorcapaciteit voor ik aan de nieuwe pc aan de hardware ga twijfelen/sleutelen…
  Een goede indicatie is b.v. een harde schijf die maar blijft draaien ook al doe je zelf niets met de pc..

  En als je toch besluit een nieuwe kaart te kopen… de 5700 serie van ATI bevalt mij prima… :wink:
 • [quote:738996d7e4="outlaw99"]Ik geloof de goede bedoelingen van de meeste pc-fabrikanten maar zie in de praktijk heel veel pc's die standaard met een hoop "gratis" programma's komen die de pc enorm kunnen vertragen. [/quote:738996d7e4] Op de site van computer!totaal zou de TS dit artikel kunnen checken over Snel inzicht.
  [quote:738996d7e4="Colombe"] Ik neem aan dat de instellingen van fabriekswege correct zijn en dat er geen conflicten zijn. Is dat te controleren?[/quote:738996d7e4] Dan zou je behoren te kunnen checken via Windows Systeeminfo. Enig informatie daarover is te vinden op de website van Microsoft Wat is Systeeminfo?

  //Edit bericht ietwat aangepast

  [quote:738996d7e4="Colombe"] Toch is mijn huidige kaart veel trager als ik een archtectuurprogramma (architect 3D) gebruik. [/quote:738996d7e4] Als ik de website daarvan bekijk, lijken me de systeem vereisten niet al te zwaar http://www.3dhaonline.com/home_landscape_suite_v10.htm Of gebruik je een andere versie?
 • Voorzover ik kan nagaan is Norton het enige programma dat nog loopt; ik gooi het er binnenkort af. Andere heb ik al gestopt. PCDecrapifier geeft verder ook niets bijzonders. Het lijkt me ook eerlijk gezegd niet de oorzaak, want ik heb over de verdere prestaties niet te klagen. Alles functioneert snel en goed. Alleen wat problemen met software die niet goed draait onder W7.

  Windows Systeeminfo signaleert ook hgeen problemen, behoudens een scanner die W7 weer niet wil laten werken.
  Het bewuste 3D-programma is Architect3D, zwaarder dan HomeLandscapeSuite, maar zoals gezegd het liep op mijn ATI Radeon 9200 perfect.
  Ik begin toch te geloven dat de architectuur van beide kaarten zodanig anders is, dat de 3D capaciteiten van de 4350 gewoon minder zijn dan van de 9200.
  Of heeft er iemand nog andere suggesties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.