Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

nVidia GeForce GT220 geeft enorme problemen

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Dat is helemaal waar en goed dat dit nog eens keer duidelijk wordt gesteld!

  De praktijk is natuurlijk weerbarstiger. Op een bepaald moment weeg je toch af wat een theoretisch gelijk in de praktijk aan inspanning en verlies aan gemoedsrust kost om het te krijgen…

  Ik ben zelf 'te lui' om dat gelijk te halen. Mede omdat met de relatief goedkope aanschaf van een nieuwe videokaart die Ixtreme6620 zich onberispelijk is gaan gedragen, gelukkig.
 • Mijn gloednieuwe PC (PackardBell Ixtreme6628) loopt voortdurend vast, althans het beeldscherm bevriest en komt dan weer op met de foutboodschap: Beeldschermstuurprogramma reageert niet meer en is hersteld. NVIDIA Kernel Mode Driver version 186.37 reageert niet meer en is hersteld.

  Meestal kan ik daarna weer verder. Soms gebeurt dit ettelijke keren achtereen, soms kan ik een uurtje of wat ongestoord doorwerken. Vaak volgt dit op het aanpassen van een toepassingsscherm of bij het installeren van nieuwe software. Ook bij het simpel afspelen van een videootje via WMP. Tot tweemaal toe, viel na een berucht 'blauw scherm', de hele PC zelfs flauw en moesten de fabrieksinstellingen weer worden hersteld.

  Ik heb de PC binnen de garantietermijn voor reparatie opgestuurd naar Acer in Eindhoven (nieuwe eigenaar van PackardBell?) met een uitvoerige foutrapportage. Na meer dan drie weken kreeg ik de PC gewoon weer terug met de oude fabrieksinstellingen en zonder enig commentaar, maar de klacht is niet verholpen. In tegendeel zelfs.

  De PC draait met W7 Home Premium 64-bit op IntelCore i5 750 op 2660 MHz met intern 4GB DDR3; de videokaart (die ik sterk verdenk) is een nVidia GeForce GT220 - 1GB - DDR2; de monitor is een Iiyama ProLite B2409HDS die aan op de DVI van de kaart is aangesloten; resolutie 1920 x 1080.

  Ik ben geen gamer die hoge prestaties van de videokaart verwacht, maar in de gegeven configuratie wil ik wel probleemloos aan de gang met gangbare kantoorapplicaties en het bewerken van videomateriaal.

  Oh ja; de laatste driver heb ik al van de nVidia website gehaald en geïnstalleerd, maar die lijkt het probleem alleen nog maar groter te maken.

  Weer terugsturen naar de fabrikant is geen optie: daarvan valt kennelijk weinig te verachten…

  Is er iemand met vergelijkbare problemen en hoe zijn die eventueel opgelost?

  Als ik de videokaart wil vervangen, wat is dan een goed (ATI) alternatief voor dit systeem?

  Reacties zijn meer dan welkom…
 • Ik zou beginnen het geheugen te testen met memtest.
  www.memtest.org
 • Ik had ook gelijksoortige problemen met de GeForce GT220. Ik heb een oudere videodriver geinstalleerd en het werkt nu PRIMA!!!

  versie: 8.15.11.8634

  Succes
 • [quote:40c28c95d4="gerben"]Ik zou beginnen het geheugen te testen met memtest.
  www.memtest.org[/quote:40c28c95d4]

  Bedankt voor uw reactie.

  Ik heb eerst met de optie die met W7 wordt meegeleverd het computergeheugen gecontroleerd en toen werden geen fouten gemeld. Omdat dit proces vrij snel verliep, zal het wel niet zo grondig zijn geweest.

  Daarna heb ik Memtest86+ v4.00 opgehaald en een kleine 4 uur laten draaien en dit gaf het volgende resultaat:

  —–
  Memtest86 v4.00

  Intel Core i5/i7 2660 Mhz
  L1 Cache: 32K 88669 MB/s
  L2 Cache: 256K 35001 MB/s
  L3 Cahche: 8192K 24404 MB/s
  Memory: 4087M 10857 MB/s
  Chipset: Core IMC (ECC : Disabled) / BCLK : 133 MHz
  Settings: RAM : 665 MHz (DDR2 -1330) / CAS : 9-9-9-24 / Dual Channel

  WallTime: 3:50:49
  Cached: 4087M
  RsvdMem: 264K
  MemMap: e820
  Cache: on
  ECC: off
  Test: Std
  Pass: 5
  Errors: 0
  Ecc:
  Errs:

  Memory SPD Informations
  - Slot 0 : 2048 MB PC3-10600
  - Slot 1 : 2048 MB PC3-10600

  *****Pass complete, no errors, press Esc to exit*****
  —–
  Ik lees her en der dat het aanbeveling verdient memtest een keer een hele nacht te laten draaien. Dat wil ik best doen, maar de eerste indruk is toch wel dat aan het interne geheugen waarschijnlijk niets mankeert?

  Heeft u suggesties voor verder testen, bijvoorbeeld van het 1GB DDR2 geheugen op de videokaart zelf? Is daar een test voor?

  Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld.
 • [quote:d3fb9530f1="wallysmn"]Ik had ook gelijksoortige problemen met de GeForce GT220. Ik heb een oudere videodriver geinstalleerd en het werkt nu PRIMA!!!

  versie: 8.15.11.8634

  Succes[/quote:d3fb9530f1]

  Bedankt voor de tip, maar is dit een stuurprogramma van Microsoft of van nVidia? Wat is de makkelijkste weg om aan deze driver te komen?

  (Via Apparaatbeheer blijkt 'mijn' stuurprogramma 8.15.11.8637 van 2009-07-14 te zijn. Was dat ook bij u de boosdoener, of weer een ander?)
 • dat is zo te zien een Nvidia driver nummer
 • http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us
  http://downloads.guru3d.com/
 • [quote:4c83dcfcd7="Detko"]
  Ik heb de PC binnen de garantietermijn voor reparatie opgestuurd naar Acer in Eindhoven (nieuwe eigenaar van PackardBell?) [/quote:4c83dcfcd7]

  Acer heeft Gateway gekocht, welke eigenaar was van PB ;) in 2007
 • Probleem met de GT200 videokaart ??
  Ik heb een vergelijkbaar systeem van Packard Bell. iXtreme 7629. Echter niet te vinden op de website van Packard Bell.
  Veel gestoeid met drivers van de GT200 videokaart. Niets hielp.
  Toen mijn irritatie groot genoeg was heb ik maar een extra 80 Euro geinvesteerd in een ATI videokaart, de AsusEAH 4650.
  Nu kreeg ik andere problemen, niet meer het regelmatig herstellen van de videokaart (zoals bij de GT 200), maar regelmatige een complete systeemcrash !
  Nu begon ik het moederbord toch te verdenken.

  Ik kwam er achter dat het systeem qua specs veel lijkt op de Acer Aspire M5810.
  En omdat Packard Bell kennelijk van Acer is, heb ik een nieuw moederbord BIOS opgehaald van de Acer website.
  Wel bewust van het risico, heb ik de oorspronkelijke BIOS P01-A4 (4 sept 200) geflasht naar een nieuwere P01-B1 (15 dec 2009)
  Sindsdien geen problemen meer !

  Ik heb nu dus een NVidia GT200 over.
 • Wekenlang geprutst: memtest een nacht laten draaien: geen geheugenproblemen; vijf verschillende (oudere) drivers voor de nVidia GT220 geïnstalleerd, maar het scherm bleef maar vastlopen. Tot twee keer toe opnieuw een systeemcrash, waarna ik de fabrieksinstellingen weer moest herstellen. Dat kostte telkens uren. Wat een getob!

  Uiteindelijk besloten een nieuwe videokaart aan te schaffen: een Asus ATI EAH4350 Silent van vijf tientjes. Voor een echte gamer waarschijnlijk een gruwel, maar ik wil alleen een stabiel 'kantoorsysteem'. En warempel: het scherm staat als een huis en heeft nog geen enkele keer een storing opgeleverd. Het zal best allemaal toeval zijn, maar voor mij geen nVidia-producten meer!

  Met Acer/PackardBell heb ik het ook wel gehad. Ik heb de gang van zaken rond hun 'reparatie' een week geleden via hun website gemeld en ik zou binnen 24 uur een reactie ontvangen. Niet dus. Opnieuw via hun website contact zoeken lukt ook al niet. Daar hebben ze een leuke truc voor. Als ik het eerder verstrekte case id opgeef, krijg ik een melding dat het nummer onjuist is en als ik de gegevens van de pc opnieuw invoer komt er doodleuk een melding dar er al een case in behandeling is. Hoezo helpdesk en/of customer service? Ik zal deze kwestie maar opslaan als een minder leuke computerervaring…

  Wat mij betreft is dit onderwerp hierbij gesloten?
 • Hallo iedereen,

  Ik heb me eens aangemeld (heb trouwens ook een abonnement op het blad Computer! Totaal) om ook eens van gedachten te wisselen over het probleem met de NVIDIA GeForce 220.

  Het zit namelijk zo dat ik samen met de ouders van mijn vriendin bij de Makro onlangs de Packard Bell ixtreme I6630 NL heb aangeschaft. De specificaties zagen er allemaal veelbelovend uit.

  Hij werkt ook naar behoren alleen dus die videokaart. Constant de melding na een zwart scherm dat hij niet meer reageerde en hersteld moest worden. Ik ben blij dat ik dus niet de enige (althans de ouders van mijn vriendin maar ik heb hem uitgezocht) met dit probleem.

  Ik heb net de 2 aangedragen oplossing die hier vermeld werden geprobeerd. Ik heb de BIOS geflasht van P01-A4 naar P01-B1. Nog bedankt voor de tip Aalscholver. Wist eigenlijk niet dat Acer Packard Bell heeft overgenomen dus daar had ik nooit gezocht. Enfin, het probleem leek eventjes opgelost, maar kwam kort daarna weer terug.

  Nu heb ik de versie van het stuurprogramma gedowngraded van NVIDIA naar de oudste versie die er bestond en wallysmn aandroeg, de 8.15.11.8634. Had er al een stuk of 3 geprobeerd dus had die optie om iets met die driver te doen al van de baan geschoven. Deze downgrade heb ik dus zojuist uitgevoerd en tot nu toe geen problemen. Maar goed ik juich pas als hij voor een langere tijd van de problemen af is.

  Een collega van mij had trouwens hetzelfde probleem met een HP desktop. Daar is hij op reparatie geweest en is de GPU vergelijkbaar met de BIOS van de grafische kaart zelf geflasht en daarmee was het probleem voor hem verholpen. Dus mochten de problemen weer terugkomen ga ik dat proberen (is wel een lastig karweitje). Gelukkig werk ik zelf in de IT dus hoop dat het lukt.

  Heb trouwens ook eens het programma Who Crashed een check laten doen (versie stuurprogramma klopt niet meer trouwens, komt door dat hij die automatisch overneemt nu).

  On Sun 4/18/2010 3:09:18 PM your computer crashed
  This was likely caused by the following module: nvlddmkm.sys
  Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA80074214E0, 0xFFFFF8800FFF6230, 0x0, 0xD)
  Error: VIDEO_TDR_ERROR
  Dump file: C:\Windows\Minidump\041810-19624-01.dmp
  file path: C:\Windows\system32\drivers\nvlddmkm.sys
  product: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 186.34
  company: NVIDIA Corporation
  description: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 186.34

  In de logboeken staat deze fout bekend als kritieke fout Kernel-Power Event ID 41.

  Als iemand nog een idee heeft (behalve een nieuwe videokaart aanschaffen) om het probleem te verhelpen hoor ik het graag. Want als ik het verhaal lees over de service van Acer/Packard Bell dan word ik daar niet vrolijk van. Hij zit wel nog ruim in garantie, is net 2 maanden uit schat ik. Maar los het liever zelf op natuurlijk.
 • Identiek verhaal: ik had mijn Ixtreme ook bij Makro gekocht. Kan Makro niet helpen, dat zijn ook maar dozenschuivers bij uitstek.

  Overigens kreeg ik na weken toch een berichtje van Acer met hun "Conclusie van de storing" "dat het hier een PackardBell computer betreft"(sic!) en dat ik een bepaald telefoonnummer maar moest bellen voor verder verhaal.

  Daar mijn verhaal verteld, medewerker moest zijn lijnmanager daarover raadplegen en toen kwam hij terug met de "vervelende mededeling" dat men geen nieuwe videokaart wenste op te sturen, maar dat ik de PC opnieuw in z'n geheel ter "reparatie" had moeten opsturen. En ja, nog even dit: nu ik zelf de kast had open gemaakt was de garantie geheel vervallen en had het geen zin om de PC nog op te sturen. Goedemiddag!

  Wil je dus probleemloos computeren met die nieuwe PC, toch maar een ATI-kaart plaatsen en anders gebruik maken van de garantie en desnoods de PC bij herhaling ter reparatie aanbieden. (Kost wel enkele tientjes aan telefoonkosten en een hartkwaal aan ergernis…)
 • Je hebt altijd garantie bij de leverancier, niet bij de fabrikant. Of pas in laatste instantie, als de winkel failliet is bijvoorbeeld. Garantie laten vervallen tgv openen van de kast is ook onzin, want in strijd met de wet. Garantie op je auto vervalt ook niet, als je zelf een autoradio inbouwt. Laat je niet met een kluitje in het riet sturen.
 • [quote:b74b21a959="mjik83"]Nu heb ik de versie van het stuurprogramma gedowngraded van NVIDIA naar de oudste versie die er bestond en wallysmn aandroeg, de 8.15.11.8634. Had er al een stuk of 3 geprobeerd dus had die optie om iets met die driver te doen al van de baan geschoven. Deze downgrade heb ik dus zojuist uitgevoerd en tot nu toe geen problemen. Maar goed ik juich pas als hij voor een langere tijd van de problemen af is.[/quote:b74b21a959]

  Inmiddels zijn we ruim een maand verder en hij werkt nog steeds goed met de genoemde driver. Het is eigenlijk wel een vreemde oplossing om de versie te downgraden aangezien er in nieuwere versies verbeteringen zouden moeten zitten waar je profijt van hebt. Maar goed het gaat nog steeds goed hier en dat is natuurlijk meer waard als een nieuwe driver en constant blauwe schermen en foutmeldingen. wallysmn nogmaals bedankt.
 • Ik heb nu sinds 2 weken de nieuwste driver van Nvidia geinstalleerd en …….


  :D :D :D :D :D :D :D :D Het gaat tot nu toe PRIMA :D :D :lol: :lol: :lol:


  Mijn vertrouwen is weer hersteld

  Gr Martin
 • Ik had hetzelfde probleem met de GT220 en ben er eindelijk achter wat het is. Het is geen probleem van de video-kaart maar met de voeding.

  Packard bell heeft gedacht goedkoop wat systeempjes te bouwen en een 250 watts voeding in een systeem gezet met een 300 watt (gt220) grafische kaart.

  Als de kaart het een beetje drukker krijgt (video-game) of er hangt wat zwaardere randapparatuur aan, dan krijgt de grafische kaart niet voldoende stroom. De kaart reset dan en start weer op.

  De nieuwe drivers van NVDIA leveren waarschijnlijk betere kwaliteit en dat vraagt ook wat meer van de voeding, vandaar dat nieuwe drivers het probleem vergroten.

  Oplossing, schaf een 400 wat voeding aan voor het systeem, want dat heeft het nodig om goed te werken.
 • Ik heb exact dezelfde problemen als hierboven al enkele malen uitvoerig beschreven. Erg jammer, want verder ben ik tevreden met de iXtreme l6628.

  De tip om de driver te downgraden naar een oudere versie (specifiek 8.15.11.8634) lijkt bij meerdere mensen te werken. Mijn vraag is echter, is deze nog beschikbaar en zoja, waar? Via google kom ik enkel op ietwat sketchy download sites terecht.
 • Ik heb dit zelfde probleem gehad en heb dit ook op meerdere forums gezien. Heb het een en ander onderzocht, probleem is hoogstwaarschijnlijk niet de processor, harddisk of videokaart. Vermoedelijk heeft je videokaart minimaal 300 Watt nodig en is de ingebouwde voeding tot 250 Watt. Videokaart stopt er dan dus mee bij intensief gebruik.

  Bij mij was het probleem meteen opgelost toen ik voor 25 euro een 400Watt voeding erin gezet heb.

  GT220 heeft in ieder geval minimal 300W nodig, dus even je voeding checken kan je veel geld besparen :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.