Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

3 lcd's

Anoniem
None
35 antwoorden
 • Goedenavond,

  ik heb een videokaart (Radeon HD4650) met drie uitgangen(Vga,S-Video,DVI) en ik heb 2 schermen op dvi en vga maar nu wou ik nog graag een derde scherm aansluiten op de s video uitgang. Maar gaat dat?
  Of is er nog een andere mogelijkheid?


  Alvast bedankt,

  gr. Wesley
 • Ik betwijfel het. Als je de s-video gebruikt, kun je waarschijnlijk de vga niet meer gebruiken en andersom.
 • Kan het dan wel op een andere manier? Ik wil het zo creeren samen met adobe premiere pro. dat ik in het midden mijn hoofdbeeldscherm heb, rechts mijn uitgebreid bureaublad en links het voorbeeld van adobe premiere pro. Ik weet dat het kan. Maar iemand zei me dat het ook via een video bewerkingskaart ofzo kon. of via een pci videokaart. Maar kan ik die gewoon erbij proppen?  Alvast bedankt,


  Gr. Wesley
 • Er zijn wel kaarten die meer monitoren aankunnen. Van de nieuwste ati kaarten is er meen ik zelfs een met 6 uitgangen.
  http://www.engadget.com/2010/02/26/atis-six-screen-eyefinity-madness-reviewed-fatal-flaw-found/
 • VGA of DVI-splitter misschien?En een 2e 4650 in CrossFire plaatsen.Ik zelf heb een Radeon 5770 (ongeveer ¤125,00) die heeft 3 uitgangen:DVI,HDMI,Display-port.
 • Met een splitter krijg je toch twee keer hetzelfde beeld?
 • Ik wil niet 2 keer hetzelfde beeld. En mijn moederbord heeft geen crossfire.
 • Gerben,er zijn op het moment splitters te koop die ook een extended desktop en onafhankelijke resoluties ondersteunen.Een beetje zoals de Matrox-methode.Echt goedkoop zijn ze ook niet(¤90,00).Een gewone splitter,daar heb je gelijk in, cloned het beeld van 1 monitor.Wesley,ik denk dat je dan toch bv. een 5770 zou moeten aanschaffen.Er zijn overigens meer modellen met 3 uitgangen,ik noemde de 5770 omdat ik die zelf gebruik (in CrossFire).Het loont de moeite om even te googelen op de mogelijkheden die jij wilt.En als tip:Tweakers.net,daar worden nogal wat videokaarten aangeboden met multi-monitor support,te koop,te ruil.
 • Een pci video kaart kan dat ook?
 • Wat voor videokaart heb je precies?Een PCI-Express of een AGP.Een standaard PCI-kaart kom je bijna niet tegen met 3 uitgangen.Een PCI-kaart is in principe altijd trager dan AGP of PCI-Express dus ik denk niet dat het een optie is.Ik heb eens gekekenop jouw type videokaart en ik zag dat er een HD4650 met 1GB geheugen en een VGA,een DVI en een HDMI-uitgang bestaat voor rond de ¤60,00.
 • Ik heb een hd4650 erin zitten met pci-e maar kan ik daar gewoon een pci kaart bijduwen?
 • Nee, dat gaat niet werken.Je kunt alleen gebruikmaken van of je PCI-E of je PCI of je onboard-videoadaptor.Ìk denk persoonlijk dat je de nieuwere uitvoering van de HD4650 (DVI,VGA,HDMI) zou moeten aanschaffen.De HDMI kun je dmv. een adaptorkabel aansluiten op je monitor.
 • Klinkt een beetje raar tog. Op de nieuwere kaart kan ik alle drie de uitgangen gebruiken en op de oudere alleen de vga en dvi :?
  Is deze ook goed dan:http://paradigit.nl/info.php?group=3&art=10022512

  alvast bedankt,

  Gr. Wesley
 • Wesley die kaart is ook goed.Het probleem met je huidige kaart is dat S-Video alleen maar analoge signalen verwerkt en uitstuurt.HDMI of Display-port kan de digitale signalen rechtstreeks naar je montor of TV uitsturen.Denk wel even aan het advies om een voeding van minimaal 400 watt te hebben en goede koeling in je PC.
 • Okeej en ik heb als een gegoogled maar waar vind ik goedkoop een hdmi converter naar vga want hdmi is digitaaal en vga analoog?
 • [quote:980bb4ba25="wesley_bouwens"]Klinkt een beetje raar tog. Op de nieuwere kaart kan ik alle drie de uitgangen gebruiken en op de oudere alleen de vga en dvi :?
  Is deze ook goed dan:http://paradigit.nl/info.php?group=3&art=10022512

  alvast bedankt,

  Gr. Wesley[/quote:980bb4ba25]je kan op de 5700 serie en hoger van ATI/AMD inderdaad 3 schermen gebruiken, dat heet Eyefinity, dat wordt dus niet op oudere kaarten ondersteund. Dus ook niet op de 5450 die jij linked.
 • ja die zijn ook een stuk duurder is er geen nvidia met hetzelfde
 • Wesley,volgens mij zijn er geen NVidia kaarten met die mogelijkheid.Althans nog niet.En wat betreft de kabel van HDMI>DVI die heb je al voor weinig.je moet wel HDMI>DVI hebben en niet naar VGA.HDMI en DVI zijn eigenlijk hetzelfde alleen HDMI is in staat om geluid mee te sturen.Jij hebt alleen het videosignaal nodig.
 • Okeej maar mijn scherm heeft wel alleen vga kan ik dan van hdmi-dvi-vga ??? en klopt dat van die videokaart alleen maar 5700 en hoger en hoe kan ik dat zien dat hij dat heeft??
 • Wesley,adaptorstekers van DVI>VGA zijn makkelijk te krijgen.Indien nodig heb ik er meerdere liggen voor je.Voor wat betreft die 5700 en hoger,dat kun je zien aan de de 3 uitgangen:DVI,HDMI en Display-port.Eyefinity is een vrij recente oplossing van ATI/AMD om meer dan 2 schermen aan te sturen.Ik heb zelf 2 5770 kaarten die in totaal 6 schermen ondersteund (Crossfire).Het kan zijn dat arjant2 gelijk heeft dat je een kaart moet hebben vanaf de 5700-serie en dat die 5450 van Paradigit niet 3 schermen ondersteunt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.