Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

HD4870 gekleurde strepen in beeld, Kapot?

Anoniem
elamre
3 antwoorden
 • Hey,

  Afgelopen maandag tijdens het gamen werd ineens mijn scherm gekleurd met allerlei vakjes die in lijnen op mijn scherm zaten. Na het opnieuw opstarten van mijn PC leek alles weer goed alleen na enige tijd kwam het weer terug. Daarna kreeg ik zelfs bij het bootscreen gekleurde vakjes en nu blijft mijn scherm zwart als ik opstart en hoor ik geen piepjes van mijn Mobo die ik normaal wel hoor als ik opstart.

  Ik heb nu mijn oude kaart erin zitten (7600GT) en alles doet het. Het lijkt mij dat mijn grafische kaart ineens zonder enige duidelijke oorzaak is overleden. Hij heeft altijd stabiel gedraaid en ik heb er enkele maanden geleden een andere koeler opgezet om de herrie en de hitte tegen te gaan. Een accelero S1 revB met een 210mm fan erop dmv tyrips.

  Gek is dat als ik mijn 4870 in mijn computer doe een van mijn casefan's een rotherrie maakt en dit gebeurt niet als ik mijn 7600GT erin heb zitten, misschien is er iets mis met mijn voeding?

  Specs:
  -Mobo: MSI K9N Neo-f v1 AM2
  -Processor: Athlon 64 X2 6000+ 3ghz
  -voeding: Coolermaster Real Power 620 620W
  -2g geheugen

  Kent iemand misschien dit probleem want op internet kon ik er niks over vinden. Ik heb geen andere PC's tot mijn beschikking waar ik kan testen of me 4870 werkt.

  mvg,
  Frank
 • Probeer je kaart eens te downclocken, strepen is vaak een geheugen issue.

  Meet ook de voltages van de voeding, een 4870 trekt aardig maar in principe zou een 620w voeding geen problemen moeten geven (mits niet defect natuurlijk)
  Voltmeter tussen de zwarte en de gele molex doen, die moet zo rond de 12v aangeven.
 • Bedankt voor je reactie

  Ik krijg geen beeld als ik mijn 4870 in mijn computer doe en ik heb zojuist bij een kennis kunnen controleren of die het daar wel deed. Daar kreeg ik ook geen beeld dus hij zal, jammer genoeg, stuk zijn.
  Op de kaart is echter niks te zien aan schade of iets anders…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.