Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Scherm laptop flikkert

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Heb een Toshiba Sattelite laptop, in januari gekocht. Geen enkel probleem mee gehad, tot vanavond. Ik zet hem aan en scherm begint vreemd te trillen. Zoals een oude tv dat wel es kon, met van die strepen die erover bewegen/schudden. Wat is dit en wat kan ik er tegen doen?
  Ik gebruik geen zware spellen of wat dan ook. Laatste wat ik erop deed was internet, chatten en Word.
  Ik vrees de videokaart, maar kan dat al, na halfjaar???
  Help.
 • Duidelijk garantiegeval. Terug naar de winkel dus.
 • Ik breng hem vandaag ook terug naar de winkel. Zag dat CPU op 60% stond. Raar, normaal komt ie nooit zo hoog. Wat kan het zijn?
  1. CPU, maar dan moet laptop heet zijn. Hij voelt wel warm maar is altijd (blaast warme lucht uit roostertje)
  2. Iemand vertelde me iets over de inverter.
  3. iets in het scherm
  4. videokaart
  Bij mijn oudere laptop was het de videokaart, maar toen kreeg ik ook rare kleurwisselingen. Nu niet, nu is het alleen dat trillen (plus strepen). Ik kan verder alles. 't is geen virus, geen fout in de schijf, maar wat dan wel?
 • Beeld trillen + strepen is zo goed als zeker de videokaart.Heb je wel alle updates van windows opgehaald?
 • Hoe kan dat dan, na nog geen half jaar? Een productiefout? Ik doe er geen gekke dingen mee, af en toe wat games, verder Word en internet. Ik weet dat videokaarten bij laptops niet vervangen kunnen worden, of 't kost een vermogen.
  Ik zie wel beeld, gewoon windows en zo, maar dat trilt dan. is niet zo dat 't aan/uit gaat of kleuren veranderen (had ik bij vorige, toen was het idd videokaart. Vorige was HP Pavillion.
  Dit is een Toshiba Sattelite. Volgens velen de beste….
  Kan het aan type videokaart liggen? Volgens mij was het een ATI radeon.
 • Check eens of er updates zijn voor je computer.
 • Heb 'm naar de winkel gebracht: beeldscherm is waarschijnlijk stuk. Terug naar fabriek, over 10 dagen gemaakt. Snap niet hoe 't kan, maar hopelijk is het eenmalig. Toshiba's zijn goeie heb ik gehoord….
 • [quote:e7d80f1f95]Check eens of er updates zijn voor je computer.[/quote:e7d80f1f95]
  [quote:e7d80f1f95]Beeld trillen + strepen is zo goed als zeker de videokaart.Heb je wel alle updates van windows opgehaald?[/quote:e7d80f1f95]

  Heb je dat nou ooit gedaan of niet?
 • Off Topic: The Dragon heeft een nieuwe avatar? :P
 • Nee. Heb 'ooit' in het begin updates gedaan via Toshiba Bullitin board (zo heette dat geloof ik). Maar nadat hij updates gaf voor de bios, deed ik dat niet (durf niet zo aan Bios te komen en hij werkte toen nog goed).
  Zou dat ermee te maken kunnen hebben? Maar de berichten worden opgeslagen, dus was voor winkel kwestie van berichten, updaten. Ze zeiden daar dat 't scherm stuk was (duurste onderdeel, gelukkig garantie).
 • Nou dat moet je wel doen! Anders loopt de beveiliging van je Windows in gevaar! En dan kan een virusscanner (dubbel s? :? ) ook niet helpen. Als je je laptop terug krijgt, dan moet je automatische updates vanuit Windows [b:880622d41b]altijd[/b:880622d41b] aanzetten
 • [quote:27799eb150="Smurrie"]Off Topic: The Dragon heeft een nieuwe avatar? :P[/quote:27799eb150] Yes. :wink:
 • [quote:629542453d="Smurrie"]Nou dat moet je wel doen! Anders loopt de beveiliging van je Windows in gevaar! En dan kan een virusscanner (dubbel s? :? ) ook niet helpen. Als je je laptop terug krijgt, dan moet je automatische updates vanuit Windows [b:629542453d]altijd[/b:629542453d] aanzetten[/quote:629542453d]Waarom helpt dit bij een kapot scherm? (anders raken we off-topic..)
 • [quote:b18e14a7a6="andre@home"][quote:b18e14a7a6="Smurrie"]Nou dat moet je wel doen! Anders loopt de beveiliging van je Windows in gevaar! En dan kan een virusscanner (dubbel s? :? ) ook niet helpen. Als je je laptop terug krijgt, dan moet je automatische updates vanuit Windows [b:b18e14a7a6]altijd[/b:b18e14a7a6] aanzetten[/quote:b18e14a7a6]Waarom helpt dit bij een kapot scherm? (anders raken we off-topic..)[/quote:b18e14a7a6] :roll: Wat erg he?
 • Nou, je comupter loopt gevaar als je geen automatische updates aan. Er kunnen dan virussen binnenkomen, en je computer kan gehackt worden. Die updates zorgen ervoor dat dat niet kan gebeuren (en nee het is geen virusscanner)
 • Ik had hetzelfde probleem met Toshiba Satelite na 2 jaar, en het werd alleen maar erger. Nieuwe Toshiba Satelite gekocht en nu na 2 jaar begint het scherm weer te trillen. Is het normaal dat dit gebeurt na 2 jaar?

  Ik gebruik mijn laptop wel zeer intensief voor mijn werk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.