Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

dual monitor / touchscreen

Anoniem
Lord Wodan
1 antwoord
 • Deze vraag had ik wellicht ook bij Multimedia kunnen stellen.. maar ook hier… ik wist het even niet..

  De laatste weken/maanden ben ik bezig geweest een meubel te ontwerpen waarin een HTPC geintegreerd wordt. Het pc gedeelte komt wel als het van toepassing is maar met een eventueel ingebouwd touchscreen moet ik nu rekening gaan houden.

  Omdat de pc veelal gewoon aan blijft staan ben ik benieuwd hoe hij zal reageren op het in- en uitschakelen van monitoren en ik vroeg me af of jullie daar ervaringen mee hebben.

  In eerste instantie zal de pc aangesloten worden op een "oude" beeldbuis breedbeeld. Dit puur voor films. Maar over niet al te lange tijd komt er een Full HD tv met HDMI.

  Daarnaast komt een 7 of 8" inbouw touchscreen voor als ik gewoon wat wil opzoeken of muziek wil draaien.

  De tv en touchscreen wil ik aan en uit kunnen zetten wanneer ik wil, en ook samen kunnen gebruiken (even snel een tekst intoetsen terwijl de TV ook aanstaat, een keyboard en muis wil ik daar liever niet in de buurt hebben). Ook zal het voorkomen dat beide schermen uit gaan, terwijl ik naar muziek luister en de rest van de bediening met de afstandbediening doe.

  Kan dit? of moet ik dan regelmatig de pc rebooten om de schermen te initialiseren? Of moet ik ergens op letten als ik een Mobo aanschaf? Een extra videokaart aanschaffen is tegenwoordig niet meer nodig voor Full HD toch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.