Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Upgrade grafische kaart in Dell Studio 540s...?

Anoniem
dilbert55
5 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Even een vraag. Ik heb een Dell Studio 540s, die op zich na 1,5 jaar nog naar alle tevredenheid functioneert. Alleen - is haast standaard bij Dell - de grafische kaart (ATI Radeon 3450 256mb) is erg low end en dat is soms te merken. Dit schijnt ook nodig te zijn voor de voeding, want die is maar 250 watt.

  Aangezien het systeem verder nog erg goed meekan daar ik geen diehard gamer ben (specs: Intel Core 2 Quad Q8200 2,33 GHz, 3 gb geheugen; in Windows 7 staat alles op 7,1 gescoord, behalve dus de grafische kaart, die staat op 4,0) wil ik niet het hele systeem vervangen maar alleen de grafische kaart.

  Welke opties heb ik dan concreet? (met ondanks de behuizing wel 2 slots beschikbaar)

  Als ik zelf wat op internet zoek lijkt een Radeon 5450 qua vermogen gezien de voeding een optie, maar klopt dit en zo ja, merk je hier wel echt verbetering ten opzichte van die 3450 die ik nu heb?

  Is er anders een zwaardere voeding die wel in de slim behuizing van de 540s past, en zo ja, zou dat dan een betere optie zijn?

  Nogmaals: het hoeft geen high end te worden (enige game die er op staat is Civ IV, verder is het kleinzakelijk gebruik en grafische toepassingen).

  Alvast bedankt!
 • Ik neem aan dat die videokaart gewoon op een PCIe slot van je moederbord is aangesloten, in dit geval kan je met een upgrade van je voeding vrijwel elke kaart nemen. Wel moet je even kijken of de kaart niet te lang is, want vaak zijn goedkope kasten van kant en klare pc's niet zo diep, waardoor hele lange kaarten er niet in passen.

  Verder moet je nog even kijken of er een standaard ATX voeding in past, die zijn 86mm hoog en 150mm breed (gezien vanaf de achterkant/voorkant van de kast, NIET zijkant), de diepte (vanaf de zijkant gezien dus breedte) varieert van 150 tot 200mm (150mm is genoeg voor meeste voedingen).
 • Bedankt voor je reactie.
  Klopt, is een gewoon PCIe slot. In principe is er ruimte genoeg.
  Is er dus zonder het upgraden van de voeding weinig eer aan te behalen? De hoogte van de voeding is wel haalbaar, de diepte moet ik nog nameten, maar heb ik wel mijn twijfels over.
 • Je hebt volgens mij een smalle kast, waar alleen low profile kaarten in passen. Dit beperkt je keuze ook dramatisch. Wellicht is het een overweging, een andere kast met voeding te kopen, waar je wel een standaard kaart in kwijt kunt. Kijk overigens wel uit, dat je niet al te veel uitgeeft aan een - zo te zien - budget bak.
 • Als ik in de Pricewatch zoek op interessante low profile kaartjes voor weinig geld, kom ik uit op de GeForce 9400GT:
  http://tweakers.net/pricewatch/255184/club3d-9400gt-(cgnx-g942li).html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.