Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beelscherm kapot

Ik gebruik mijn laptop als een soort computer en ik sluit er een extern beeldscherm op aan...

Anoniem
Harmen015
8 antwoorden
 • Hallo!

  Mijn 16 inch beeldscherm is kapot gegaan, doordat ik hem heb laten vallen.

  Weet iemand waar je dit heel goedkoop kan laten vervangen?

  Ik heb een Acer Aspire 6920G.

  Groetjes,
  Corné
 • Wat voor beeldscherm is het? Een CRT scherm kun je wel gratis krijgen, en voor vijf of tien euro word je er mee doodgegooid op marktplaats. Een 19" tft heb je nieuw voor een euro of 90, tweedehands goedkoper. Voor een paar tientjes meer heb je een 22".
 • Het heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels (16 inch)
  En het schermtype is TFT-LCD (Haal ik van een website met info over mijn laptop)

  Groetjes
 • Ik had niet in de gaten dat het een laptop was. Dan wordt het verhaal iets anders. Er zijn wel gespecialiseerde bedrijven, die relatief betaalbaar het scherm kunnen vervangen. Maar bij een laptop is het maar zelden de moeite waart, want te duur. Hoef je niet per se mobiel te zijn, dan kun je er een los scherm op aansluiten. Niet mooi, maar wel bruikbaar.
 • Ja dat heb ik nu dus..

  Maar dat is echt niet fijn omdat het zo warm is op mijn kamer..

  Maar de goedkoopste die ik heb kunnen vinden is 160 euro.. Vervangen en al.. Is dat een redelijke prijs?

  P.s. Mijn laptop kostte rond de 800 euro.. Dus om nou een nieuwe te kopen..
 • Heb zelf ook een keer een kapot scherm gehad met laptop, gewoon vanzelf, van het ene op het andere moment ging het scherm hevig lopen knipperen en viel na 10 seconden uit.

  Ik heb het zelf laten vervangen bij http://www.replacedirect.nl waar ik redelijk tevreden over was. Service was goed en snel, en kreeg m'n laptop ook keurig verpakt terug. Enige minpuntje was dat het paneel wat er in gezet was toch een heel stuk slechtere kleurweergave had dan het paneel wat er oorspronkelijk in zat. Gelukkig heb ik een Spyder 3 Elite kalibratietool, zodat ik de kleuren kon kalibreren en dan zijn de kleuren vrij goed.

  Oorspronkelijk zat er een AU Optronics B154EW01 paneel in en zij hebben er een Chi Mei N154I3-L03 paneel in gezet.

  Al met al was ik er ¤249 voor kwijt, ¤189 paneel en ¤60 voor de manuren. Het was de goedkoopste die ik kon vinden en ook verreweg de snelste, langste en duurste optie zou via ASUS zelf geweest zijn.
 • Als je mazzel hebt, is alleen het backlight of de inverter kapot. Is namelijk het meest voorkomende defect aan een tft scherm. Je kunt dit checken door te kijken of je nog iets qua beeld ziet op het scherm, maar dan dus heel donker.

  Heb je wellicht nog garantie? Altijd de moeite waard om even te checken, soms is het langer dan een jaar, bijvoorbeeld bij medion.

  Kijk eens wat een vergelijkbare laptop nu nieuw (of tweedehands) kost, en neem dat mee in je overwegingen. 800 euro was een hoop geld, maar computers verminderen nu eenmaal erg snel in waarde.
 • Dat zou inderdaad heel erg schelen, dat kan je wel voor onder de ¤100 laten vervangen, maar dat was bij mij niet het geval.

  Als er echt een barst in het scherm zit, of als het beeld er helemaal niet meer egaal uit ziet als hij uit staat, dan kan je er zeker van zijn dat het paneel stuk is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.