Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

GTX460 eindelijk weer een aanrader?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik geloof dat er eindelijk weer een kaart is van nvidia die het overwegen waard is om aan te schaffen:

  http://www.anandtech.com/show/3809/nvidias-geforce-gtx-460-the-200-king/19

  Wat denken jullie?

  Ik zit zelf nog met een gtx260, voor mij zou dit op een 50% prestatie verbetering uitkomen (natuurlijk wel tov de 1gb versie).
 • op wat voor resolutie speel je en merk je dat je grafische kracht te kort komt?
  Op zich is voor 200 euro dat momenteel de beste kaart ja.
 • Ik speel op 1680x1050. Ik merk in ieder geval dat ik performance tekort kom, ik moet details terugschroeven na 2-3 jaar altijd op high te hebben gespeeld. Vaak zet ik de shadows maar uit om lekkere framerates te halen.

  Momenteel is het lastig in te schatten in hoeverre mijn gpu mij beperkt. Dit komt omdat ik nu memory gelimiteerd ben. Sinds een paar maanden heb ik een defencte geheugencontroller op mijn moederbord en ik draai dus op 2x 1 GB in single channel (!). Vervangen durf ik nu nog niet aan omdat ik de laatse hand leg aan mijn afstudeer scriptie, maar zodra deze is ingeleverd gaat mijn pc op de schop.

  Zo als het er nu naar uitziet dat wordt dan een i5 750 of een i7 875K (unlocked multiplier:D).

  In ieder geval kan ik nu nog 120+ euro voor mijn gtx260 op marktplaats krijgen dus wat dat betreft moet niet heel erg lang wachten anders wordt het 80-90 euro. Dus ik ben opzoek naar iets nieuws:).
 • dan is het geen verkeerde kaart.
  Je bent dan in ieder geval op die resolutie niet zo snel GPU limited
 • Ontdek wel een vreemd verhaal mbt de koeler;

  http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=473319&mpage=2

  Er zijn nogal wat mensen die beweren dat de nieuwe referentie koeler, die open is aan de achterkant en dus hete lucht de kast in blaast, beter is dan de vorige referentiekoeler (die ik nu op mijn gtx260 heb).

  EVGA gaat echter wel een external exhaust model op de markt brengen… ik ben daar eigenlijk wel een grote fan van gezien de temperatuur van een gpu (90 graden). Als ik een pakje brood wil ontdooien dan gooi ik hem achter mijn pc in de hitte stroom van de gpu :lol: .

  Misschien dat red dragon oid het even kan testen 8) 8) 8) .
 • Ik heb nu ook de GTX260 (896mb) en heb ook al gekeken naar de GTX460.
  [u:e8851108e6]Review[/u:e8851108e6]
  Grappig dat de 768mb variant het beter doet dan de 1gb variant :P

  Als koeler gebruik ik de arctic cooling accelero xtreme gtx pro
  Houd hem goed koel, na paar uur GTA4 staat hij rond 47 graden.
  (Settings op High tot Very High)

  Greetz,
 • Ik vind de kwaliteit van reviews op tweakers.net eerlijk gezegd altijd belabberd. Slechte tests, verkeerde dingen getest, en niet consistent met eerdere tests.

  Toevallig vandaag een guru3d test tegengekomen; http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review

  Lekker uitgebreid:).

  Die gigabyte ziet er toch wel gaaf uit… alleen jammer dat het koelblok niet naadloos aansluit op het exhaust rooster. Nu ontsnapt daar natuurlijk veel warme lucht…
 • zelf sta ik op het punt de MSI 460 cyclone te kopen, MSI is goed merk, levert betrouwbare en handige software voor overclocken, en drivers gaven nooit problemen

  deze is de oc versie, en die doet het erg goed tov de andere 460's

  en over een maand ofzo zet ik er een tweede bij, SLI effectiviteit is dan ongeveel maximaal, en 2x een MSI 460 oc is veel beter dan een 480, totale prijs is lager, geluidsproductie is lager, alleen je hebt wat meer watts
 • [quote:9a3fc84c93="Simon-Bezemer"]zelf sta ik op het punt de MSI 460 cyclone te kopen, MSI is goed merk, levert betrouwbare en handige software voor overclocken, en drivers gaven nooit problemen

  deze is de oc versie, en die doet het erg goed tov de andere 460's

  en over een maand ofzo zet ik er een tweede bij, SLI effectiviteit is dan ongeveel maximaal, en 2x een MSI 460 oc is veel beter dan een 480, totale prijs is lager, geluidsproductie is lager, alleen je hebt wat meer watts[/quote:9a3fc84c93]
  De cyclone is een volledig open kaart, ik vind dat toch een enorme achteruitgang tov de exhaust modellen van de afgelopen jaren… Je moederbord en cpu gaan deze airflow zeker merken.

  Drivers vanaf de nvidia site zijn overigens niet merk afhankelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.