Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Crossfire of liever gelijk één state of the art kaart?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo!

  De computer van mijn vrouw heeft een Foxconn A7DA MB, een AMD 6400 processor en een Ati Radeon HD 3650 videokaart.

  Ze doet veel fotobewerking (PS 3) en nauwelijks games. Maar ze doet wel spelletjes in Facebook (Farmville of zo iets) en daar klaagt ze dat alles zo traag is.

  Het is goed mogelijk dat dit aan mijn internet verbinding ligt (2.4 Mbps), maar misschien is de HD 3650 de bottleneck. Mijn dilemma is nu: Ofwel een tweede HD 3650 er bij zetten in Crossfire, ofwel de HD 3650 vervangen door iets beters.

  Wat is jullie advies? Voor de 2e optie: wat is evt. een goede en betaalbare vervanger; geen overkill :-)

  Hartelijk dank, Henk
 • State of the art is overkill.

  Maar je hebt toch gewoon een oude pc? Vertel eens de volledige specificaties?

  Wanneer is windows voor 't laatst geïnstalleerd?
 • Ik neem aan dat je Adobe Photoshop CS3 bedoelt met PS 3, Photoshop 3 is namelijk van 1994, CS3 van 2007.

  En voor die crappy internetspelletjes heb je aan onboard video al genoeg, dat ligt echt niet aan de videokaart. Ik denk eerder teveel dingen tegelijk open, waardoor werkgeheugen vol raakt, of een niet heel erg snelle hardeschijf. Hoeveel werkgeheugen heeft ze?

  De processor die je bedoelt is denk ik de AMD Athlon 64 X2 6400 Black Edition, zou voor de toepassingen die je noemt toch voldoende moeten zijn.

  Ik zou dus eens kijken naar de hoeveelheid werkgeheugen, en anders misschien schijf opruimen of nieuwere snellere schijf. Ook kan je nog proberen om Windows opnieuw te installeren. Heb je wel een virusscanner en firewall er op staan? Hoeveel processen heb je standaard draaien net nadat je opnieuw hebt opgestart?
 • Een 2,4Mbps internetlijn is voor huidige begrippen echt traag.
  Dat online spelletjes traag zijn zou daar goed door veroorzaakt kunnen worden.
 • Dank voor alle reacties. Inderdaad: Photoshop CS3, Processor AMD Athlon 64 X2 6400 en 3 GB werkgeheugen. De HD is een WD SATA 500 GB. XP is met SP3, maar WU staat uit.

  In Msconfig is het aantal processen geoptimaliseerd, met Ccleaner heb ik grondig opgeruimd. De computer is verder naar mijn bescheiden mening behoorlijk snel. Alleen dat Farmville gaat stokkerig. Als jullie denken dat dat niet aan de grafische kaart ligt dan is m.i. voor 99% zeker de "trage" internetverbinding de oorzaak. En daar is niet veel aan te doen omdat ik te ver van de centrale zit. Ik zal nog proberen of Belgacom mijn profiel kan verhogen; dan hoop ik maar dat mijn lijn stabiel blijft…

  Nogmaals dank zo ver! Henk
 • Dat van die internetverbinding had ik helemaal overheen gelezen, maar dat is inderdaad erg traag, je mag tegenwoordig toch wel echt minimaal het dubbele verwachten. Dikke kans dat het daar aan ligt, zeker als je ook nog eens ver van de centrale zit en je verbinding niet heel erg stabiel is. Vaak is met games de gebruikte bandbreedte niet heel hoog, maar de verbinding moet wel stabiel zijn en lage ping hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.