Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

nieuwe videokaart/ram DDR2 geheugen

Anoniem
Spaceboy
2 antwoorden
 • hey

  ik ben een aardige leek op het hardware gebied, dus maak het aub niet te ingewikkeld.

  Ik wil in mn pc graag een nieuwe videokaart en extra Ram DDR2 geheugen. Ik heb op internet al heel wat info gezocht, maar op een gegeven moment heb je te veel info om alles nog goed te begrijpen.

  vraag 1:
  Op dit moment heb ik deze videokaart http://i34.tinypic.com/2ikrzig.png. Wat zover ik weet niet echt veel is.
  Nu begreep ik dat ik moest letten op de aansluiting. Dat is bij mij dus PCI-E x16.
  Nu heb ik als nieuwe videokaart deze in gedachte: http://www.kieskeurig.nl/3d_videokaart/gigabyte/radeon_hd_4670_1gbddr3pci-e20/prijzen/329142/.
  Deze heeft als aansluiting PCI Express 2.0, dat zou als het goed is ook op de PCI-E x16 aansluiting kunnen. dus eigenlijk is mijn vraag klopt dat? kan ik deze ook in mijn pc zetten? En is het een echte verbetering tegenover wat ik nu heb? of zouden jullie me een andere aanraden? (ong 100 euro)
  Ik gebruik het alleen voor foto en film bewerking met windows movie maker en photoshop CS2. Gamen doe ik niet op de computer, en als ik een spel speel trekt mijn huidige videokaart het goed. Alleen met film bewerking loopt de computer nu soms vast.


  vraag2:
  Ik wil ook extra DDR2 ram geheugen. Op dit moment is dat 3gig. Ik wil er graag 2 of 4 gig bij doen. (ik draai win7 64bit, dus zou zou moeten kunnen,toch?)
  Klopt het dat alle DDR2 aansluitingen op elkaar passen? dus dat ik een willekeurige DDR2 kan kopen en erin kan doen. er zitten nu 2 'plaatjes' in de pc, en de pc heeft 4 aansluitingen hiervoor. Op dit moment heb ik deze in gedacht: http://www.centralpoint.nl/geheugenmodules/kingston/4gb-667mhz-ddr2-non-ecc-cl5-sodimm-kit-of-2-art-kvr667d2s5k2%252f4g/?ref=13&utm_source=ciaoshoppingnl&utm_medium=cpc&utm_campaign=ciaoshoppingclick

  Ik hoop dat het duidelijk is wat ik bedoel. als jullie extra info willen hebben kan je dat natuurlijk vragen.

  Kevin
 • Het lijkt me dat dat vastlopen een andere oorzaak heeft dan je videokaart, aangezien de software die je noemt geen gebruik maakt van de hardware-eigenschappen van je videokaart.

  En 3GB intern geheugen zou ook voldoende moeten zijn, kun je wat meer vertellen over de PC, is het een merk-ding (merk + type)? Anders de specificaties? En hoe is koeling en voeding geregeld?

  Is Windows trouwens al een keer geherinstalleerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.