Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

VGA-kaart werkt niet bij Olympus T-100 digitale camera.

Anoniem
John Wessel
4 antwoorden
 • Oh ja, ook nog. Het o.s. is Windows XP Home Edition.
 • Ik heb een Olympus T-100 digitale camera aangeschaft.
  De bijbehorende software heb ik geinstalleerd op mijn p.c. en deze werkt hierop uitstekend.
  Bij het (usb-)aansluiten van de camera op de p.c. verschijnt automatisch een programma, ib genaamd, waarmee ik van alles kan doen (opslaan [gebeurt automatisch], bewerken enz. enz.)
  Ik wil deze software ook installeren op mijn laptop. Echter, na de installatie (het icoontje staat dan op het bureaublad) en het (usb-) aansluiten van de camera op de laptop of het aanklikken van het icoontje verschijnt de boodschap dat het programma niet kan worden geopend, doordat de vga-kaart niet actueel is of iets dergelijks. Het niet werken blijkt dus te wijten aan de vga-kaart. Controle geeft aan dat het hier gaat om SIS 300/305/630/540/730, chiptype SIS 630. Van www.sis.com word ik niet veel wijzer, daar op deze website allerlei versies, typen, o.s.-systemen, subcategorien moeten worden aangeklikt die, voor zover ik kan beoordelen, niet de update bevatten die ik nodig schijn te hebben. Wie weet raad?
 • http://forum.computeridee.nl/showthread.php?p=538860
  [quote:ddd3712ee8]Voor het oplossen is er toch wat meer info nodig: Wat voor laptop, merk en type, besturingssysteem. En de precieze foutcode die het programma geeft. liefst een screenshot.[/quote:ddd3712ee8]
 • Dank voor de snelle reactie.
  De laptop is een Packard Bell Easy One Silver. Een screenshot kan ik helaas niet laten zien, doordat het apparaat daar niet in kan voorzien. De exacte foutmelding ook niet, want ik heb de hele mikmak van de software verwijderd. (Het deed toch niets.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.