Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

DVB-T kijken met CAIWAY

Anoniem
vuurtoren
1 antwoord
 • Hallo,

  Ik ben van plan om een PCTV Nano Stick aan te schaffen, deze ontvangt DVB-T zenders. Normaliter ontvang je alleen Ned.1 t/m 3, echter heb ik op een ander forum gelezen dat er uitzonderingen zijn.

  Deze uitzondering geld alleen als je Caiway als provider hebt. Kan iemand mij bevestigen dat het inderdaad klopt dat ik mijn Caiway zenders kan ontvangen via de DVB-T antenne…?

  Hier het stukje van het andere forum.
  [quote:e9cf040142]Deze USB stick is enkel voor DVB-T. Dit is DVB-Terrestrial, aka Digitale TV door de lucht. Hiervoor heb je dus een antenne nodig welke zo moet staan dat deze de signalen kan opvangen. De enige uitzondering hierop is als je Caiway hebt als provider, deze knallen het basispakket zowel via DVB-C (Zoals Ziggo, UPC etc) als DVB-T over de kabel.

  Feitelijk zijn de bovenste twee opties die jij noemt (DVB-T en Digitenne) hetzelfde, en als je met deze niets vind dan duid dit erop dat de antenne niet goed is gericht voor DVB-T, of dat het signaal gewoon te zwak is. Je kunt proberen om de antenne bij een raam te plaatsen en het raam open te zetten.[/quote:e9cf040142]

  Groeten,
  Jznwlnl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.