Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

vage strepen op scherm

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb een probleem met mijn laptop, een HP DV 9500. Videokaart, NVIDIA GeForce 8600M GS.
  Bij het opstarten is het net of ik een screensaver aan heb staan, ik kan niks opstarten. Mijn bootloader komt niet eens in beeld (dualboot met Linux en Vista) Heeft dit met de grafische kaart te maken of een defect aan de HD?
  Herstel schijf van vista ook al geprobeerd, geen resultaat, ik zie niks….
  Ik heb ook al geprobeerd om op te starten vanaf een usb stick waar ik xp op heb staan, maar helaas, ik zie niks….
  Zou iemand mij kunnen vertellen wat het probleem is? Ik zit in het buitenland (zuid amerika) en ben afhankelijk van mijn laptop. Gelukkig hebben ze nog een paar pc´s in de lobby staan, maar daarmee ben ik natuurlijk niet gered. O ja, gelukkig heb ik gisteren nog een backup gemaakt van mijn HD…..
 • Niemand die me een antwoord kan geven?
 • http://www.goeievraag.nl/vraag/artifacts-scherm-wijten-geraak-vanaf.11659 Misschien heb je hier iets aan.
 • Komt er helemaal niets in beeld, dus alleen een zwart scherm?
  Gaat de harddisk draaien en hoor je wellicht een post beep?
 • Op het moment dat ik mijn laptop aanzet wordt het beeld helemaal wit en dit trekt langzaam weg totdat ik alleen maar een zwart beeld overhoud. Ik hoor geen post piepjes maar heb wel de indruk dat de hd zijn werk doet aangezien het ledje van de hd wel druk bezig is…
 • [quote:a6448847f6="mcb77"]Op het moment dat ik mijn laptop aanzet wordt het beeld helemaal wit en dit trekt langzaam weg totdat ik alleen maar een zwart beeld overhoud. Ik hoor geen post piepjes maar heb wel de indruk dat de hd zijn werk doet aangezien het ledje van de hd wel druk bezig is…[/quote:a6448847f6]
  Ik had dit probleem een tijdje geleden als ik iedere keer games opstartte die niet voor deze verzie van windows was. Toen kwam er een update uit voor volgens mij de beeldschermadapter, maar het probleem bleef aanhouden. Nou is het weg!. Hoe?……..,dat moet je mij niet vragen.
 • Ik kan niet eens iets opstarten. Bij het aanzetten van de computer beginnen bij mij dus de problemen al…
 • [quote:519f7cbdc4="mcb77"]Ik kan niet eens iets opstarten. Bij het aanzetten van de computer beginnen bij mij dus de problemen al…[/quote:519f7cbdc4]
  Dat heb ik ook wel eens gehad.
  Kan je de computer ook niet in veilige modus opstarten?
 • [quote:4379481c32="mcb77"]Herstel schijf van vista ook al geprobeerd, geen resultaat, ik zie niks….
  Ik heb ook al geprobeerd om op te starten vanaf een usb stick waar ik xp op heb staan, maar helaas, ik zie niks….
  .[/quote:4379481c32]
  Zie je bij het opstarten, die tekst die aangeeft hoe je in het bios raakt ?
  Is dit niet het geval, dan is met enige zekerheid het videogedeelte overleden, of een connector tussen scherm en mainboard los.
 • Bij het opstarten van de computer zie ik alleen een wit scherm. Ik weet hoe ik in de bios moet komen en heb dit geprobeerd maar ik zie nog steeds niks. Morgen maar even een gereedschapsetje proberen te kopen hier en de laptop open schroeven! In het hotel waar ik verblijf hebben ze alleen maar grote schroevendraaiers…
 • Sluit een beeldscherm aan met de VGA/Video OUT/HDMI aansluiting om te controleren of het scherm of de videokaart of het moederboard defect is.
 • [quote:d9ec226530="mcb77"]Ik heb een probleem met mijn laptop, een HP DV 9500. Videokaart, NVIDIA GeForce 8600M GS. [/quote:d9ec226530] Omdat het waarschijnlijk om een ongeveer 3 jaar oude laptop gaat, zou je probleem veroorzaakt kunnen zijn door stof. Check hierover onder andere deze hyperlink van het Tros radar forum in deze topic HP Pavilion Dv9500 serie [laptop]
 • Bedankt voor de link. Het betreft inderdaad een laptop die drie jaar oud is. Aangezien ik in het buitenland zit en hier niet de juiste gereedschappen en/of ruimte heb om de laptop open te maken, doe ik dit wel bij thuiskomst. In ieder geval bedankt voor de reacties!
 • Het indirecte probleem is inderdaad stof. Doordat er stof binnen in de ventilator achter de koelribben blijft zitten, werken de heat-sinks niet meer voldoende.

  Voor de CPU is dat geen probleem. Deze zit in een socket geklemd, dus zonder soldering. Maar voor de NVIDIA chipset is het wel een probleem; deze is nl. gesoldeerd en dat gaat op een gegeven moment loszitten. Dat komt omdat het soldeersel steeds net iets te veel opwarmt/uitzet en dan weer afkoelt/krimpt. En als dat maar lang genoeg doorgaat, zal er ergens een contactje los komen zitten. Dan werkt de chip niet meer naar behoren, en wordt het scherm zwart, of zie je allerlei witte vlekken, of strepen/kleuren.

  Zoekend op Internet, blijkt dat er wel wat aan te doen is. Maar dan moet de laptop helemaal uit elkaar, en moet je de NVIDIA chipset weer vastbranden (met een gas soldeerbout). Niet iets wat je zomaar even doet. Maar met wat blikjes cola (als hitteschild), een gas soldeerbout, en een avondje schroeven is het mij wel gelukt. Voor nog geen EUR 10 werkt het weer.

  Mocht je het aandurven, dan kun je hier kijken hoe het gaat: http://www.youtube.com/watch?v=bnkQNmKauEc&.

  Let wel op, elk moederbord type kan net verschillen; je moet echt de NVIDIA chipset hebben (er staat NVIDIA op).

  Als je nog vragen hebt, bas at ilgv dot net

  –B

  [quote:3749501edb="mcb77"]Bedankt voor de link. Het betreft inderdaad een laptop die drie jaar oud is. Aangezien ik in het buitenland zit en hier niet de juiste gereedschappen en/of ruimte heb om de laptop open te maken, doe ik dit wel bij thuiskomst. In ieder geval bedankt voor de reacties![/quote:3749501edb]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.