Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Dual monitor

Anoniem
Anjo
4 antwoorden
 • Ik wil graag een tweede monitor aansluiten op mijn computer. Heb ik hiervoor een extra grafische kaart nodig? De computer is net een jaar oud en er zitten meerdere interfaces op voor het aansluiten van een monitor. Betekent dit dat ik gewoon een extra monitor kan aansluiten of hangt dat ook af van wat je ermee wilt doen?
 • Kijk bij Apparaatbeheer wat voor videochip je hebt.
  En , ik zou er gewoon eens een tweede monitor aanhangen, lijkt me sterk dat je de boel opblaast.
  Ik zelf had alleen 1 onboard VGA , dus heb er een andere kaart bijgezet om twee schermen aan te sturen, ik meen een 5650 oid.
  Dat is een redelijk simpele kaart NIET geschikt voor gamen , maar dat doe ik nooit op mn PC
 • Weet je het merk en type? In principe kan ik nu al een tweede scherm aansluiten. Dit is een ouder model, maar het werkt. Er zijn alleen soms wat haperingen, alsof het lijkt dat het tweede scherm niet goed wordt aangestuurd.
 • [quote:2553a93389="gwbonline"]Weet je het merk en type? In principe kan ik nu al een tweede scherm aansluiten. Dit is een ouder model, maar het werkt. Er zijn alleen soms wat haperingen, alsof het lijkt dat het tweede scherm niet goed wordt aangestuurd.[/quote:2553a93389]

  Dat kan zijn omdat de videochip het niet bij kan houden hij moet namelijk twee keer zoveel informatie verwerken en versturen als met één beeldscherm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.