Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

2e beeldscherm aansluiten

Anoniem
Archie Steel
3 antwoorden
 • Gebruik bij voorkeur de HDMI & DVI-I uitgang, beiden zijn digitaal, bij vga dient een omrekening gemaakt te worden (kost dan wat performance).

  Beeldkwalitiet zal niet lijden bij een goede grafische kaart.

  Loop e.v.t de instellingen na in de software van je kaart.
 • Mijn videokaart heeft een VGA-, een DVI-I- en een HDMI-aansluiting.
  Ik heb mijn 22 inch Samsung-monitor momenteel aangesloten via HDMI.
  Vlak naast deze monitor heb ik een 19 inch LG Flatron TV/monitor met eveneens een VGA-, een DVI-I- en een HDMI-aansluiting, die ik als televisie gebruik.

  Kan ik de LG als 2e gelijktijdige monitor aansluiten en zo ja, maakt het uit dat de beeldschermgroottes en dus de te gebruiken resoluties verschillen?

  En is het gebruik van een 2e gelijktijdige monitor nog van invloed op de prestaties van de hoofdmonitor? Zou het beeld van de Samnung er minder scherp van worden?

  Alvast hartelijk dank voor de reacties :D
 • Als je 2 beeldschermen (1 monitor + 1 TV scherm) aansluit dan kunnen de afmetingen verschillend zijn. De resoluties kunnen bij verschillende afmetingen hetzelfde zijn……

  Als de resoluties van beide schermen verschillend zijn, ligt het aan de videokaart hoe dit wordt afgehandeld.
  Bij de goedkopere en oudere kaarten zijn verschillende resoluties niet mogelijk of als dit wel kan, gaat dit ten koste van de videokaart performance.
  Eea is sterk afhankelijk van de videokaart.

  De resolutie van de PC monitor is vaak anders dan die van een TV. Ook kan er verschil zijn in beeldverhoudingen. Als je 16:9 en 4:3 gebruikt dan kan daar 16:9 van gemaakt worden met balken op 4:3 maar ook 4:3 met balken op 16:9. De TV kan ingesteld worden op max. beeldvulling, in dat geval vallen de balken weg en wordt er beeld afgesneden…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.