Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe videokaart, foutmeldingen en game-crashes

Anoniem
Bartlaan
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb in een vorige thread een verzoek voor een nieuwe videokaart gedaan, en deze heb ik nu aangeschaft. Maar het blijkt dat deze niet helemaal goed functioneerd. Ik weet niet of het een software of hardware probleem is. Ik probeer namelijk bepaalde games op te starten, maar al na 1 of 2 seconden komt er een scherm met "<game> werkt niet meer" en dan is de enige keuze die ik krijg van Windows om de game af te sluiten.
  Ook krijg ik de Windows Systeemprestatie index niet aan het werk, en de 3DMark 11 benchmark test ook niet.

  Dit zijn mijn specs:
  AMD Athlon 64 x2 3600+
  Sapphire Radeon HD 5670 512MB (die nieuwe kaart dus)
  2 GB ddr RAM
  160GB S-ATA (ga er binnekort nieuwe inzetten, dit is van geen doen met maar 160GB!!!)
  Antec SL350SP with PFC

  Misschien ligt het hieraan:
  [quote:fd138124e9="Obi-wan-kenobi"]Output is wel degelijk interessant, gelukkig zijn deze specs ook makkelijk te vinden op het internet:
  http://www.antec.com/specs/sl350_spe.html

  Met slechts 16A op de +12V lijn is het al een wat verouderde voeding: lijkt me niet voldoende om dit systeem stabiel te kunnen draaien met een HD5670.

  Aan de andere kant heeft deze voeding wel beveiliging tegen overbelasting, dus je kunt het in principe veilig uitproberen …[/quote:fd138124e9]
  Is het handig om een nieuwe 450 watt voeding aan te schaffen?

  Ook handig om te weten: ik heb de vorige drivers gedeïnstalleerd, en ook de nieuwe geïnstalleerd. Die uninstall van de oude drivers heb ik eerst met het bijgeleverde programma gedaan en toen met Driver Cleaner de restjes.
 • Welke spellen zijn het?
 • Vooral oude: Jedi Knight Jedi Outcast, Half Life 2 (wel een andere foutmelding: 0x000007b) en Halo 2. Deze spellen deden het wel met mijn oude (GeForce 6600GT) videokaart.
 • Ok, Half Life 2 werkt nu, Halo 2 ook, en alle andere spellen - behalve Jedi Knight Jedi Outcast - werken ook. Ik heb namelijk twee keer DirectX opnieuw geinstalleerd, en ook de nieuwste drivers van mijn nieuwe videokaart erop gezet. Maar ik zit nog steeds met de Windows prestatie index en Jedi Knight Jedi Outcast. Iemand al wat meer over gevonden?
 • Ik heb nog even wat specifieker gegoogled, en met veel gerommel met .dlls, heb ik het opgelost met Jedi Knight. Maar nog steeds: Windows prestatie index. Ik zou het wel fijn vinden om dit aan de praat te krijgen.
 • *bump*
 • Welke foutmelding wordt er dan getoond, wanneer je de Windows Systeemprestatie index probeert te draaien? En als je je PC probeert te benchmarken via applicatie SiSoftware Sandra Lite.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.