Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

gtx 560 ti of Radeon HD6950

Anoniem
Youri
17 antwoorden
 • ik zit er over te denken om een nieuwe grafische kaart te kopen, aangezien mijn oude kaart heel slecht is geworden (heeft moeite met cod 4)
  nu zit ik te denken aan een gts 450 miss is lekker goedkoop en kan toch redelijk gamen.
  echter gaan mijn voorkeur tocht uit naar een:
  GTX 560ti of Radeon HD6950, de 560 is 1gb en de 6950 is 2gb.
  aangezien ik sowieso crysis, hot pursuit2, bfbc2 en blackops wil kunnen spelen vraag ik me af wat de beste koop is. mijn verdere pc specs zijn:

  cpu: dual 2.9ghz
  mobo: ? (DEL)
  ram: 2gb ddr (ik weet moet ook meer)
  voeding: 350 of 400 watt.
  fan 1grote voor en 1 kleine achter.

  ik hoor graag jullie advies welke kaart en upgrade mogelijkheden de beste zijn.

  groeten!
 • Ik zou in dit systeem geen geld meer investeren maar doorsparen voor een betere configuratie.
  Als je een zwaardere videkaart wil aanschaffen,moet je n.l ook een andere voeding kopen ( A-merk).Wat voor OS en monitor heb je?
 • Hebben die del computers geen Low-profile kaarten?

  www.filehippo.com
  download daar even Everest home, daar kan je precies zien welk moederbord je hebt dan weet je of je pci/agp hebt en of het pci-e 2.0 is of 16x ;)
 • OS is win xp professional sp3
  monitor is 19 inch en naar mijn idee altijd nog goed, wel erg oud (7 jaar)

  [quote:e2e2492cf0]download daar even Everest home, daar kan je precies zien welk moederbord je hebt dan weet je of je pci/agp hebt en of het pci-e 2.0 is of 16x [/quote:e2e2492cf0] ben ik nu mee bezig. had hier nog niet aan gedacht, maar misschien past de video kaart er helemaal niet in :(
 • bij everest kan ik alleen (pci) vinden maar op mijn moederbord zitten 3 pci achtige sloten 1 blauwe (hier zit nu de videokaart in) en 2 witte er onder.
 • Waarschijnlijk bottleneckt je CPU je nieuwe GPU…wat is je budget?
 • 250 uiterlijk, maar als er een nieuwe pc moet komen kan ik me ouders nog wel zo ver krijgen. niet binnen nu en een maand, maar wel voor een paar maanden 2-4 en dan word het budget 1000-1200 euro.
 • [quote:823a3d8a72="v.weinans"]250 uiterlijk, maar als er een nieuwe pc moet komen kan ik me ouders nog wel zo ver krijgen. niet binnen nu en een maand, maar wel voor een paar maanden 2-4 en dan word het budget 1000-1200 euro.[/quote:823a3d8a72]

  Dan zou ik toch maar even geduld hebben. Het is zonde van je geld om in je huidige configuratie nog geld te steken :)
 • [img:25f1f2f795]http://img227.imageshack.us/img227/4281/computerp.jpg[/img:25f1f2f795]
  Je kan m voor een paar tientjes ook in elkaar laten zetten door Alternate….
 • ja ik heb zelf ook al veel rond gekeken op alternate en dan word het waarschijnlijk zoiets:
  http://www.alternate.nl/html/pcbuilder/print.html?tn=BUILDERS&cn=1

  en 32bit systemen ondersteunen geen 6bg ram. tot 4 gb voor meer heb je 64 bit systemen nodig, dit verteld alternate je ook netjes als je meer als 4 er in hebt zitten.

  tocht bedankt en ik weet denk ik wat ik ga doen.
  sparen voor compleet nieuw systeem.
 • Oooh sorry had daar helemaal niet op de bits gelet! Haha mijn fout :O
  Je PCbuilder configuratie is leeg trouwens!
 • oh ik zal er proberen wat aan te doen
 • msi gtx 560ti
  intel core i5 2500k
  corsair 800 watt
  coolermaster haf 922
  asus dvd
  msi p67a-gd65
  1 tb western digital
  8gb ram GeIL

  tot, 980 euro

  kon niet vinden hoe je img deed dus schrijf het maar fff op.
  gr
 • wel even wachten tot de nieuwe processoren er zijn dan, want nu zit er nog een bug in. Als het goed is zijn ze nu dus ook niet leverbaar.
  moet binnen een maandje opgelost zijn.
 • [quote:7adb65b9a5]wel even wachten tot de nieuwe processoren er zijn dan, want nu zit er nog een bug in. Als het goed is zijn ze nu dus ook niet leverbaar.
  moet binnen een maandje opgelost zijn.[/quote:7adb65b9a5]

  ik weet hier niks van mag ik er wat meer informatie over, nieuwe processoren bug???
 • [quote:c4b5111186="arjant2"]wel even wachten tot de nieuwe processoren er zijn dan, want nu zit er nog een bug in. Als het goed is zijn ze nu dus ook niet leverbaar.
  moet binnen een maandje opgelost zijn.[/quote:c4b5111186]

  ik heb een stuk gevonden over een probleem, maar hier staat als je de stata 600 poort gebruikt er geen probleem is.
  klopt dit?

  [i:c4b5111186]De ontwerpfout treft chipsets die aanwezig zijn in alle computers die zijn uitgerust met een Sandy Bridge-processor, ofwel eenCore i3, Core i5- of Core i7-cpu uit de nieuwe 2000-serie van Intel. Dat houdt in dat zowel laptops als desktopsystemen met een 6-series-chipset, maar ook losse moederborden met een P67- of H67-chipset, last kunnen krijgen van het probleem.

  Het probleem zit in de door de chipset aangestuurde sata-300-poorten, die na verloop van tijd minder kunnen gaan presteren. Tijdens de data-overdracht over de sata-300-interface kunnen er fouten optreden, waarna de controller in de chipset de data opnieuw probeert te versturen. Hierdoor nemen de prestaties af en als het aantal fouten te groot wordt, bestaat de kans dat de sata-300-poorten onbruikbaar worden. Intel heeft de ontwerpfout weten terug te voeren naar een enkele transistor, waar te veel spanning op zou staan.

  Intel schat dat na drie jaar vijf tot vijftien procent van de chipsets daadwerkelijk last krijgt van het probleem. De kans op falen van de sata-300-poorten is afhankelijk van het gebruik en de temperatuur van de chipset, waarbij een lagere temperatuur beter is. Behalve de sata-300-poorten stuurt de chipset echter ook twee sata-600-poorten aan, die geen last hebben van het probleem. Op dit moment is het dan ook aan te raden om de sata-600-poorten te gebruiken, om er zeker van te zijn dat zich geen moeilijkheden voordoen.[/i:c4b5111186]
 • Klopt, als je de SATA600 poorten gebruikt zou je geen last hebben.
  Echter alle voorraden zijn als het goed is teruggeroepen, dus de processor is bijna nergens te krijgen (en daardoor waarschijnlijk ook flink aan de prijs) De refresh is inmiddels al aan OEM's geleverd en binnen 2 weken verwacht ik ze ook wel weer voorradig bij de winkels voor de consument en zullen de prijzen ook weer wat zakken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.