Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

geen beeld van wat oudere HP Pavillon pc op nieuw scherm

Anoniem
f.j.stols
7 antwoorden
 • Bij aansluiten van een wat bejaarde HP Pavillon desktop( om op te schonen etc. reserve pc zeg maar) kreeg ik geen beeld op mijn nieuwe digitale Samsung Syncmaster 2443BW. Bij dat nieuwe scherm was trouwens ook geen goede manual op de meegeleverde cd. Aansluiten van oude pc lukte wèl met een scherm elders van een andere pc in huis. Mijn vraag is: kan ik aan de instellingen (van het nieuwe scherm) ergens bijstellen zodat ik wèl beeld krijg met de oude pc? Zou wel makkelijk zijn.Het scherm heeft twee aansluitmogelijkheden, en ik maak gebruik van de wat oudere soort kabel met blauwe stekkers voor die pc.
 • Denkelijk denkt de monitor dat er een digitale verbinding is.

  De vga stekker uit de pc halen en weer aankoppelen al geprobeerd?
  Monitor van de spanning halen en opnieuw aansluiten met de PC aan al geprobeerd?

  Monitor is niet op analoog in te stellen als je geen signaal van de PC hebt?
 • je schreef: "Monitor is niet op analoog in te stellen als je geen signaal van de PC hebt?"
  dat zou best kunnen, maar ik kan die mogelijkheid niet vinden. Heb al contact gehad met de verkoper (Azerty) die alleen suggereren de resolutie (Kan dus alleen als het scherm nog aan mijn werk-pc zit) terug te brengen naar een lager getal. Ook dat hielp niet, en het vervelende is dat de "opgeblazen"iconen die nu het hele bureaublad vullen als ik mijn eigen pc weer aansluit wel weer normale proporties kunnen krijgen bij herstel van de gewenste hogere resolutie , maar ze allen weer op een goede plek moeten gezet worden. Een progje dat iconen automatisch kan terugzetten helpt in dit geval niet. Kortom: voorlopig geef ik het op en sluit die oude pc zo nodig aan op een andere pc in huis.
 • Heb even de gebruiksaanwijzing bekeken en lees dat er een "source" toets op zit, die kun je daarvoor gebruiken, zal wel automagisch op digitaal staan maar moet op analoog indien je de d-sub kabel gebruikt.

  De monitor werkt wel op een andere PC met de DVI-?

  Resolutie veranderen heeft er niets mee te maken, goed advies zeg, not. :wink:
 • zal eens kijken met een lantaarntje op die zwarte rand van het scherm naar de toets "source". Ja, met de dvi-kabel gaat het heel goed met de nieuwe pc. Zal de oude pc weer van zolder halen enzovoorts. Haalde trouwens ook een pdf manual van internet, die ik nog niet geheel heb doorgespit. Dank je wel.
 • in de NL-handleiding van576 (!) blz. kom ik op blz 47 dit tegen:
  [img:61f6a5a7ad]http://i56.tinypic.com/eb7bjn.jpg[/img:61f6a5a7ad]
  maar de instelling was m.i. al op auto voor wat betreft selectie signaalbron.
  Lastig is dat ik steeds het scherm op mijn werk-pc moet aansluiten, die dan starten, scherm-menu oproepen, uitproberen, pc uit, en dan scherm aansluiten (met het oude kabelsysteem) op de oude pc, die aansluiten etc. etc.
  Of zie ik iets over het hoofd?
 • Heb hier een Samsung 940bf waar de toets ook op zit en effe getest, werkt alleen indien de monitor uit is geweest en daarna aangesloten op de gewenste aansluiting, draaiend werkt het hier niet om de "source" om te zetten, krijg ik een zwart beeld als ik de kabels heb verwisseld.

  De "auto" toets doet niets bij deze monitor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.