Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AMD Catalyst Control Center

19 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een paar weken terug een nieuwe videokaart laten installeren , een Sapphire HD6850 1GB, maar ik krijg het bijbehorende programma "AMD Catalyst Control Center" niet aan het werk. Zijn er mensen met hetzelfde probleem en eventueel een oplossing ?
  • Klik met rechts op een lege plek in je bureablad. Kies nu Schermresolutie. In het nieuwe venster klik je vervolgens op "Geavanceerde instellingen" Klik nu in het kleinere venster "Eigenschappen van......" op de tab "Catalyst (TM) ControlCenter.
  • "Catalyst Control Centre : Command Line Interface werkt niet meer ."
  • [quote:fd9fbe9786="reijntjes"]"Catalyst Control Centre : Command Line Interface werkt niet meer ."[/quote:fd9fbe9786] Probeer de software eens te verwijderen,computer opnieuw opstarten, CCC opniew installeren. http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx
  • Ook dat hen ik al eens geprobeerd maar steeds met hetzelfde resultaat. Krijg hem niet aan de gang en eigenlijk mag dat toch niet zo moeilijk zijn :(
  • Heb de juiste versie van Microsoft Net framework op je pc staan?.
  • Wat is de juiste versie en hoe kan ik dat checken ? Waarvoor dient Microsoft Net framework ?
  • Het .NET framework is een verzameling .dll bestanden die door programma's gebruikt kunnen worden. Bij elke update van het .NET framework worden er nieuwe DLL's toegevoegd of bestaande DLL's geupdate. En zonder dat .NET framework zouden niet veel programma's gebruikt kunnen worden, het is dus alleszins handig om dat te installeren, en te updaten. Zover ik weet wordt bij het installeren al aangegeven dat framenetwork geinstalleerd moet zijn en volgens mij vanaf versie 3.5,die in Windows 7 zit.
  • Ok ga ik vanavond eens kijken ! Bedankt voor de tip.
  • Ik zie .NET framework 4.0 bij het programma overzicht staan. Dus dat klopt ook
  • Ok, moest de vorige driver worden verwijderd?. Zo ja, is alles daarvan ook verwijderd. Soms is het handig om alles te verwijderen, te rebooten en de rest handmatig te verwijderen en dan de nieuwe driver opnieuw te installeren.
  • Ik heb dit geprobeerd maar ik weet niet zeker of ook alles verwijderd is want na de installatie krijg ik weer precies dezelfde boodschap. Is er een programma die oude drivers verwijderd en ook het register checkt en opschoond ? Wie kan mij verder helpen ?
  • Het verwijderen van de oude drivers doe je als volgt. Nadat je deze hebt verwijderd via Configuratiescherm > Software. Dan start je de PC op in Windows veilige modus, en verwijderd de driver restanten via applicatie [url=http://www.guru3d.com/category/driversweeper/]Driver Sweeper.[/url] Zodat je in de normale Windows mode de nieuwe video drivers kunt installeren. Als dat ook niet helpt, meldt dan wat meer over je PC. Zoals merk/type moederbord en CPU. En voor all zekerheid ook het merk/type voeding.
  • Ok ga het morgen proberen. Hierbij alvast wat informatie : Intel core i5 750 @2.67 GHz 8 GB Ram geheugen Moederbord Acer FMP55 voeding : Cooler Master Silent Pro M700 die heb ik erin laten zetten samen met de nieuwe videokaart Sapphire HD6850 1GB een paar weken terug.
  • Nou alles geprobeerd : alles verwijderd , opnieuw geinstalleerd maar nog steeds de melding : CCC, Host Application werkt niet meer. Heb ook even gezocht en volgend TOPIC meld hetzelfde probleem : http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=205916&highlight=dep Ik heb dus ook DEP geprobeerd maar dat lukt dus niet in Windows 7. Wie heeft er een oplossing ??
  • ik heb helaas ook de oplossing niet voor je probleem, maar ik kan zeggen dat ik ook genoeg problemen met me driver/control center heb van ATI (ik heb de HD6970 2gig)
  • Ik heb een geflashte 6950 en de catalyst 11.4 driver. Alles draait zonder problemen. Misschien moet je in het uiterste geval een herinstallatie van windows overwegen.
  • [quote:751d1f9d68="tommelom"]ik heb helaas ook de oplossing niet voor je probleem, maar ik kan zeggen dat ik ook genoeg problemen met me driver/control center heb van ATI (ik heb de HD6970 2gig)[/quote:751d1f9d68] Met alle respect, iets doen jullie waarschijnlijk niet goed, 1.Is jullie windows wel up-to-date ( ook de optionele updates) 2. check bij apparaatbeheer of er hardwarefouten ( gele uitroeptekens ) te zien zijn. ( zo ja ,kiezen voor stuurprogramma"s verwijderen ) daarna computer opnieuw opstarten. 3. Zoals Jolo al had verteld alle CCC-drivers verwijderen met de tool driversweeper. ( daarna opnieuw opstarten) Stuurprogramma"s worden opnieuw geinstalleerd. http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ Dan moet het gewoon goedkomen.
  • Quote : reijntjes schreef : Dacht het wel maar misschien kun je nog eens op een rijtje zetten wat ik precies moet doen en naar moet kijken ? Het vreemde vind ik dat bankje met onbekend ( openbaar) netwerk. Dat was er voor dat virus niet , toen stond er iets van thuisnetwerk etc. Misschien heb je nog steeds virusproblemen . Ik zou de aanbevelingen van Abraham54 Gewoon volgen. Dus gewoon opnieuw een HijackThis log en een MBAM log posten bij beveiliging. ( wel zorgen dat ze up-to-date zijn) _________________ ASUS M4A89TD PRO/USB3 . Phenom II X6 1090T .ASUS 5750. OCZ 16 GB DDR3 -1333. WD SSD 64 GB. Samsung P2770FH .W7 Ultimate x 64 . Norton 360 5.0 . MBAM PRO. IE 9 .

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.