Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

HP ZR22w met displayport beeld 21.5

Anoniem
halewijn
11 antwoorden
 • Ik ben toe aan een nieuwe monitor .Genoemde monitor is te koop voor 255 euro en moet mijn vga samsung monitor gaan vervangen.Mijn video kaart is een Sapphire Radion 3870.De 3870 heeft een hdmi uitgang dacht ik en De ZR22w heeft een vga, dvi-D en een displayport aansluiting.Wat zal nu de mooiste verbinding geven.
 • In de praktijk zie je vaak heel weinig verschil tussen de aansluitingen. Welke kabels zitten erbij en welke aansluitingen heeft je pc? Overigens is 255 euro erg prijzig voor een 2.15" monitor, dus moet het wel een erg goed apparaat zijn. Je hebt voor 150 euro ook al een heel acceptabele 22" monitor. Mijn 26" acer kostte ook minder dan 255.
 • [quote:53a0f3c573="gerben"]In de praktijk zie je vaak heel weinig verschil tussen de aansluitingen. Welke kabels zitten erbij en welke aansluitingen heeft je pc? Overigens is 255 euro erg prijzig voor een 2.15" monitor, dus moet het wel een erg goed apparaat zijn. Je hebt voor 150 euro ook al een heel acceptabele 22" monitor. Mijn 26" acer kostte ook minder dan 255.[/quote:53a0f3c573]Hoi Gerben,De HP ZR22w is een S-IPS LCD monitor,gezichtshoeken 178/178.Allen usb kabel wordt meegeleverd.Eigenlijk was ook de vraag heb ik wat aan die displayport.,kan ik hiermee het meest voor mij optimale beeld krijgen.Mijn moederbord is een msi p43 of 45.
 • Als het gaat om algemene informatie over DisplayPort, zou je de onderstaande Wikipedia hyperlink, en de info op de site van computer!totaal kunnen checken.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/DisplayPort
  http://computertotaal.nl/article/20230/displayport.html
  Het lijkt me niet iets, waarvoor je naar de winkel zou moeten rennen. En zeker niet voor een monitor met CCFL backlight. Wat voor een monitor heb je nu dan? Als die nog goed (genoeg) functioneert, kun je de aankoop beter uitstellen.
 • Displayport, dvi en hdmi gebruiken alle hetzelfde signaal, kwaliteitsverschil is dus amper mogelijk. Neem gewoon niet de allergoedkoopste kabel, maar geef ook geen 100 euro uit. Als je nog een dvi kabel hebt liggen, hoef je geen displayport kabel te kopen, met de verwachting waarneembaar verschil te zien.

  Welke aansluitingen heeft je videokaart? Displayport komt bij mijn weten nog maar weinig voor.

  Vanwaar de keuze voor s-ips? Deze heeft wel een goede kleurweergave en kijkhoeken, maar levert weer in op responstijd (8ms). Gamen is meestal geen pretje op zo'n scherm, en ook video met snelle bewegingen zal er onder lijden.
 • [quote:14d8f2dbd9="gerben"]Displayport, dvi en hdmi gebruiken alle hetzelfde signaal, kwaliteitsverschil is dus amper mogelijk. Neem gewoon niet de allergoedkoopste kabel, maar geef ook geen 100 euro uit. Als je nog een dvi kabel hebt liggen, hoef je geen displayport kabel te kopen, met de verwachting waarneembaar verschil te zien.

  Welke aansluitingen heeft je videokaart? Displayport komt bij mijn weten nog maar weinig voor.

  Vanwaar de keuze voor s-ips? Deze heeft wel een goede kleurweergave en kijkhoeken, maar levert weer in op responstijd (8ms). Gamen is meestal geen pretje op zo'n scherm, en ook video met snelle bewegingen zal er onder lijden.[/quote:14d8f2dbd9]Eerst jolo,ik heb nu een oude goed werkende samsung syncmaster 793df.Gerben ik ben al wat ouder en de ogen dus ook ,een spel spelen is er nauwelijks meer bij.Dus vandaar de keuze voor een wat beter beeld.Videokaart is een 3870 radion ik dacht met hdmi aansluiting.
 • Als je ogen wat minder worden, zou ik zelf nooit een 21.5" scherm met een HD resolutie nemen.
 • [quote:e020a57496="gerben"]Als je ogen wat minder worden, zou ik zelf nooit een 21.5" scherm met een HD resolutie nemen.[/quote:e020a57496]wellicht wil zeggen ,laten wat het is ,zolang die ctr nog goed is.
 • Ik heb zelf ook al een leesbril nodig op mijn vijftigste. Ik heb zelf een tijd geleden een 26" scherm aangeschaft, en daarbij heb ik die niet nodig.

  Je kunt je blindstaren op s-ips, maar tenzij je aan professionele beeldbewerking doet, is dat absoluut geen noodzaak. Zelfs TN is tegenwoordig heel acceptabel.

  Heeft je videokaart alleen hdmi? Lijkt me wat onwaarschijnlijk, de meeste hebben toch nog wel dvi. Kijk eens naar een hdmi/dvi verloopkabel.
 • [quote:01ea9909b6="gerben"]Ik heb zelf ook al een leesbril nodig op mijn vijftigste. Ik heb zelf een tijd geleden een 26" scherm aangeschaft, en daarbij heb ik die niet nodig.

  Je kunt je blindstaren op s-ips, maar tenzij je aan professionele beeldbewerking doet, is dat absoluut geen noodzaak. Zelfs TN is tegenwoordig heel acceptabel.

  Heeft je videokaart alleen hdmi? Lijkt me wat onwaarschijnlijk, de meeste hebben toch nog wel dvi. Kijk eens naar een hdmi/dvi verloopkabel.[/quote:01ea9909b6]Nee natuurlijk niet de radeon 3870 heeft ook dvi.Het is niet zo dat ik me blindstaar op wat dan ook,maar ik ben alleen op zoek naar wat voor mij het beste zou kunnen zijn.
 • In dat geval gewoon met een dvi kabel aansluiten.

  Bijvoorbeeld: 23", pva paneel, 119 euro:
  http://nl.hardware.info/productinfo/105915/samsung-syncmaster-2333t

  Meer alternatieven:
  http://nl.hardware.info/reviews/1976/vijftig-23-en-24-inch-monitoren-review

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.