Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Computer Probleem als ik games speel..??

Anoniem
jolo
8 antwoorden
 • Doet hij dit sinds kort? Heb je recent nieuwe drivers geinstalleerd of een nieuwe game? Kan het zijn dat je videokaart te warm wordt? Is de koeling goed?
 • Beste leden van het Computertotaal forum!

  Sinds vannochtend heb ik een probleem. Telkens als ik een willekeurige game speel crashde de computer na ongeveer 3 tot 6 minuten spelen. Eerst kreeg ik een zwart beeld met allemaal strepen erdoor voor ongeveer een halve seconden en vervolgens sprong die op dit scherm waarnaar die opnieuw opgestart werd.

  [img:fe14e1e4a6]http://static.tz.nl/f/tap/27234_9dae4461.jpg[/img:fe14e1e4a6]

  Toen heb ik een systeemherstel naar 24 mei gedaan en nu telkens als ik een willekeurige game speel loopt de computer helemaal vast. Hier heb ik een filmpje van gemaakt die je hier kunt zien: http://youtu.be/mSwxmuD8xMQ vanaf 04:10 is te zien hoe die vast loopt.

  Sinds ik alleen maar fantastische ervaring heb met het Computertotaal forum en haar leden dacht ik het probleem eerst hier maar te posten voor ik naar de eerste de beste computer winkel ren om vervolgens allerlei onnodige dingen te laten doen.

  Alvast bedankt voor het kijken naar en proberen te helpen bij het probleem!

  Groetjes,

  Knakkerr
 • [quote:35149dc8ab="tomvdlee"]Doet hij dit sinds kort? Heb je recent nieuwe drivers geinstalleerd of een nieuwe game? Kan het zijn dat je videokaart te warm wordt? Is de koeling goed?[/quote:35149dc8ab]

  Nou ik heb hem gister sinds het eerst in een week gebruikt dus naar mij weten doet hij het pas sinds gister. Verder heb ik één nieuw legaal spel geïnstalleerd namelijk 'Mount&Blade: Warband' en ook een Mod daarvoor genaamd cRPG-mod. Het lijkt mij sterk dat het hier aan ligt sinds het spel legaal is en de mod door duizenden anderen zonder problemen word gebruikt. Verder zou het misschien kunnen dat mijn videokaart te warm word, is er een manier hoe ik dat kan checken?

  Bedankt voor je snelle antwoord!
 • http://support.microsoft.com/kb/314063
 • [quote:eaf6f41102="knakkerr"]Verder zou het misschien kunnen dat mijn videokaart te warm word, is er een manier hoe ik dat kan checken? [/quote:eaf6f41102] Als je Windows XP draait, zou je het kunnen proberen via applicatie ATITool 0.26. Als je Vista of Windows 7 draait, zou je het kunnen proberen via ATITool 0.27 Beta 4. Je test de videokaart via optie "Scan for Artifacts".

  Als er geen Artifacts te zien zijn, en ook geen foutmeldingen, dan zou de temperatuur van je videokaart niet te hoog zijn. Eventueel herhaal je deze test in de zomer, bij een kamertemperatuur van dertig graden Celsius. Tenminste, als je bij die kamertemperatuur nog zou willen gamen.
 • [quote:d3dcf093ff="knakkerr"]Tweak/ATITool.shtml]ATITool 0.27 Beta 4. Je test de videokaart via optie "Scan for Artifacts". [/quote:d3dcf093ff]

  Moet ik tijdens deze scan gaan Gamen of raak ik de computer helemaal niet aan net zoals bij een Virusscan bijvoorbeeld??

  Bedankt!

  P.S. Ik heb ook een video gemaakt wat er bij een ander spel gebeurd naar een tijdje spelen: http://youtu.be/mFGjdQChLvQ
 • Als je de videokaart test met ATITool op Artifacts, dan is het de bedoeling dat je niet gamed of andere zware programma's gaat draaien. Verder lees ik in deze thread how long for ATiTool scan for artifacts test, dat je de videokaart beter zou kunnen testen via applicatie FurMark. Voor info over die applicatie zie tweakers http://tweakers.net/meuktracker/25132/furmark-190.html
 • [quote:b373146bb3="jolo"]Als je de videokaart test met ATITool op Artifacts, dan is het de bedoeling dat je niet gamed of andere zware programma's gaat draaien. Verder lees ik in deze thread how long for ATiTool scan for artifacts test, dat je de videokaart beter zou kunnen testen via applicatie FurMark. Voor info over die applicatie zie tweakers http://tweakers.net/meuktracker/25132/furmark-190.html[/quote:b373146bb3]

  oh okej. Met de atitool heb ik behoorlijk lang gescand maar zonder resultaat. Moet ik bij de furmark tool gewoon op burn-in klikken?? sorry ik was een paar daagjes weg dus kon niet op het internet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.