Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart niet herkend?

Anoniem
LeroyBakker
9 antwoorden
 • Kun je met die hit dan niet verder zoeken, ik las verderop in dat stukje dat ie ergens weer opnieuw geplaatst was, maar ik heb het niet uitgeplozen. Mijn ervaring is dat je er vaak uit komt. Het is wel effe zoeken…..

  Zoals …. je typt een stukje van die driver tekst uit die forums in Googel en je hoopt dat iemand hem ergens anders ook neer gezet heeft…

  http://www.google.nl/search?q=ATI+Mobility+Radeon+x1400+Windows+7+Driver+-+Download+the+attached+file.+Extract+to+somewhere+simple%2C+for+example%3A+C%3A\DRIVERTEMP\+-+Run+devmgmt.msc+-+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met mijn videokaart. In mijn Lenovo Thinkpad T60 laptop zit een ATI Mobility Radeon X1400 videokaart, deze werkte perfect onder Windows XP. Nu is mijn laptop gerepareerd (fan vervangen) en heb ik meteen van de kans gebruik gemaakt om mijn laptop te formatteren. Hierbij heb ik Windows 7 Professional geinstalleerd. Nu staat bij Apparaatbeheer > Beeldschermadapters: Standaard-VGA grafische adapter. En mijn schermbeveiliging werkt niet omdat deze de volgende foutmelding geeft:
  "Kan schermbeveiliging niet uitvoeren omdat hiervoor een nieuwere videokaart, of videokaart die compatibel met Direct3D is, vereist is"

  Ik heb al geprobeerd via de website van AMD/ATI de betreffende drivers/software te installeren, maar geen succes. Heeft iemand hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt,

  Leroy
 • Laptops hebben meestal andere drivers dan de standaard.
  Dus even op de Lenovo site zoeken naar de goede drivers.
 • Op de website van Lenovo is veel software/drivers beschikbaar, maar in de categorie Display/Monitor/Video van mijn laptop type zijn alleen de volgende downloads beschikbaar:
  - Monitor file for Windows 7 (32-bit,64-bit) - ThinkPad > ThinkPad Monitor INF File
  - Windows 7 (32-bit, 64-bit) Update Module KB2397190 (WW) - ThinkPad > Windows 7 Update Module KB2397190 - WW - for 32-bit Windows

  Ik heb beide geinstalleerd, maar zoals verwacht heeft dit niet geholpen :(
 • [quote:c42d4e0589="LeroyBakker"]Lenovo Thinkpad T60 laptop (..) Windows 7 [/quote:c42d4e0589] Als ik zo check op de site van Lenovo, dan zie ik bij de ThinkPad T60 drivers:
  [quote:c42d4e0589] Video driver (ATI Mobility Radeon, FireGL PCI Express-2) for Windows Vista (32-bit, 64-bit) - ThinkPad R60, T60, T60p, Z61m, Z61p [/quote:c42d4e0589] Windows 7 video drivers staan daar zo te zien niet. Mogelijk zijn deze te downloaden via Windows Update. Of probeer eventueel ThinkVantage System Update.
 • Ik heb de ThinkVantage System Update gedaan er is veel geupdate, maar niet de videokaart driver. Vanuit mijn perspectief lijkt het alsof de videokaart daadwerkelijk niet aanwezig is :s. Wat ik niet begrijp is waarom er "Standaard-VGA grafische adapter" staat i.p.v dat er geen stuurprogramma kan worden gevonden voor de ATI Mobility Radeon X1400 videokaart. Iemand nog ideeën?

  Alvast bedankt! en bedankt nog voor de gegeven reacties!

  Leroy
 • btw: Windows update vind deze ook niet.
 • De 1e hit:
  http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&hs=zAl&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=ati+mobility+radeon+x1400+driver+windows+7&oq=%27ATI+Mobility+Radeon+X1400%22&aq=6&aqi=g10&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=6084l8686l0l4l4l2l0l0l0l155l254l1.1l2
 • Helaas is deze file niet meer beschikbaar, had hm al geprobeerd ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.