Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Alle afbeeldingen op scherm te donker

Anoniem
Henk Meerwijk
8 antwoorden
 • Alle afbeeldingen worden veel te donker afgebeeld op mijn scherm. En donkere kleuren worden daarbij zwart afgebeeld. Dat geldt ook voor Google-Earth, hoewel ik dat programma niet zelf heb geïnstalleerd. Ik heb ook veel te donkere afbeelden op Youtube video's en op foto's op websites en in mijn Windows-map 'Afbeeldingen'.

  Toch is de witte achtergrond van teksten wel redelijk, hoewel ik ook die niet stralend wit krijg ingesteld. Ik heb nog een ouderwets type diepe monitor, dus geen platte. Ik heb de knopjes op de monitor optimaal afgesteld.

  Ik gebruik Windows XP. Dit probleem heb ik met Firefox 5.0 en ook met Internet Explorer 8.0. De computer is ongeveer zes jaar oud, de monitor is waarschijnlijk ouder.
 • Ik denk dat je dan misschien toch maar beter een nieuw scherm koopt, tegenwoordig kost een goed lcd of led scherm niet zo veel meer.
 • Het is normaal dat een crt naarmate ie ouder wordt, ook minder helder wordt. Zal dus inderdaad wel op vervangen neerkomen.
 • Bedankt. Maar toch kan mijn monitor op zich wel lichte kleuren afbeelden. Zelfs een witte tekst-achtergrond wordt min of meer wit afgebeeld. Alleen bij foto's en video doet hij dat dus niet goed. Is er niet een softwareprogramma- of Windows-instelling om die foto's lichter af te beelden? Ik las eens iets over speciale software die daarvoor bestaat.
 • Je kunt de kleurinstelingen in de videokaart driver eens resetten. Wil wel eens helpen.
 • [quote:94a7f216c3="gerben"]Je kunt de kleurinstelingen in de videokaart driver eens resetten. Wil wel eens helpen.[/quote:94a7f216c3]Waar zou ik die driver kunnen vinden? In de map Program Files op C: kan ik geen video driver vinden.
 • Rechtsklikken op het buroblad, eigenschappen?
 • [quote:7721541a92="gerben"]Rechtsklikken op het buroblad, eigenschappen?[/quote:7721541a92] Dan kom ik op het menu: 'Eigenschappen voor beeldscherm.' En waar moet ik dan op klikken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.