Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

videokaart of pci x16 slot kapot?

Anoniem
Justmez
3 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een probleem met mijn videokaart (GeForce 8800 GT). Deze kaart heeft het altijd goed gedaan (ongeveer 2 jaar).

  Nu is het echter zo dat ik strepen op mijn beeldscherm krijg en dat de resolutie erg laag is, in mijn apparatenbeheer wordt mijn videokaart (GeForce 8800GT) niet meer herkent.

  Ik heb dus opnieuw de drivers geinstalleerd en even leek de pc het weer te doen, maar 5 minuten later kreeg ik hetzelfde. Dus ik weer opnieuw drivers installeren maar nu bleven de strepen alsnog en werd mijn videokaart niet herkent.

  Ik dacht dus dat mijn videokaart kapot was, ik heb een nieuwe besteld (Sapphire Radeon HD5670) maar toen ik deze erin deed startte de pc niet eens op. Er kwam niet eens een piepje van het moederboard. De videokaart kreeg wel stroom want de koeler op deze kaart draaide wel.

  Nu is het zo dat beide videokaarten in het x16 slot zaten. Ik heb inmiddels een hele oude videokaart in het oudere x1 slot gedaan en deze werkt wel optimaal.
  Helaas kan ik hier niet mee gamen of hd films mee kijken.

  Ikzelf dacht dus dat de fout zat in het x16 slot, zou dit het kunnen zijn? Of zijn er nog dingen die ik proberen kan? En wat moet ik eventueel doen om wel weer een x16 slot videokaart te kunnen draaien.

  Alvast bedankt voor jullie hulp
 • kan je de 8800 ook in een ander systeem testen?
 • Ik zou kunnen kijken of deze in mijn oude PC past, ik heb geen idee of de kaart erin past aangezien het een aardig grote kaart is. Als ik thuis ben zal ik dit proberen. Daarna zal ik posten of dit gelukt is of niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.