Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Twee monitoren op VGA kaart mbv splitterkabel?

Anoniem
gerben
4 antwoorden
  • Hallo,

    Mijn zoon wil op zijn computer graag twee monitoren aansluiten, maar de VGA kaart heeft slechts één uitgang. Hij wil dit nu gaan oplossen met behulp van een VGA splitterkabel, maar volgens mij kun je het beeld dan "niet verschuiven van de ene naar de andere monitor" en met twee verschillende schermen werken..
    Zijn (XP) computer is al wat ouder dus ik weet ook niet of een andere VGA kaart met twee uitgangen een optie is. Die kaarten zijn waarschijnlijk duur?
  • Vrijwel alle videokaarten hebben tegenwoordig twee of meer uitgangen, zelfs de goedkoopste van een paar tientjes.

    Met een enkele uitgang kun je wel een vga multiplexer aansluiten. Je hebt dan op beide hetzelfde beeld. Maar deze apparaten zijn duurder dan een simpel videokaartje.
  • Wel van belang om te weten of er een AGP of een PCI-E videokaart in de pc moet. Als het echt al een oude pc is dan heb je kans dat het een AGP kaart moet zijn, dat verkleint de mogelijkheden.
  • Het gaat om een ASUS/ATI Radeon 9250 AGP 8x 128 MB DDR videokaart. Ik heb nog eens goed gekeken en volgens mij zit er naast de VGA blijkbaar ook een DVI-uitgang op. Zou het dan toch niet mogelijk zijn om met behulp van een VGA-DVI verloopstukje hier twee monitoren op aan te sluiten? De monitoren zelf hebben alleen een VGA ingang (helaas)……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.