Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Help!!! Heb een HDMI videokaart maar een Beeldscherm met VGA

Anoniem
Obi-wan-kenobi
3 antwoorden
 • Zoals de titel al zegt: Ik heb een PC met een dure videokaart NVIDIA GT 550 > met HDMI aansluiting, Alleen HDMI. Maar mijn scherm heeft alleen een VGA (of ik weet niet hoe dat heet, maar een standaard aansluiting, de oude) aansluiting.

  Er zit wel een VGA poort op maar die werkt niet (En ja dat heb ik getest met meerdere beeldschermen, en ja die poort werkt echt niet)

  Dus ik heb: of een nieuw scherm, of een nieuwe videokaart of een omzetter nodig.

  Dus als iemand een omzetter weet: Dus hdmi aansluiting naar VGA aansluiting, rond de 10 euro weet, laat me het dan weten a.u.b.

  (Een USB naar VGA is ook goed als je nog steeds de graphics en de kwaliteit van de videokaart behoud, en natuurlijk moet die niet duur zijn (10,-))
 • HDMI is uitsluitend digitaal, VGA is analoog. Er bestaan mogelijk wel (dure) converters, maar rechtstreeks gaat het nooit werken. Zou je videokaart een DVI aansluiting hebben; deze bevatten vaak wel analoog signaal, waardoor je een eenvoudig en goedkoop converterblokje kunt gebruiken.
 • [quote:27d0ce2fe6="gerben"]HDMI is uitsluitend digitaal, VGA is analoog. Er bestaan mogelijk wel (dure) converters, maar rechtstreeks gaat het nooit werken. Zou je videokaart een DVI aansluiting hebben; deze bevatten vaak wel analoog signaal, waardoor je een eenvoudig en goedkoop converterblokje kunt gebruiken.[/quote:27d0ce2fe6]

  De kwaliteit maakt mij niet uit, het gaat mij erom dat ik mijn vga/dvi kabel in een hdmi poort aan kan sluiten, Kan dat met zo'n converterblokje, en zo ja waar zijn die dan te koop?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.