Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Page fault in nonpaged area

Anoniem
gerben
10 antwoorden
 • Geachte forumleden,

  Ik heb me zojuist aangemeld op dit forum omdat ik met een probleem zit.
  Ik heb zojuist mijn acer aspire 5680 notebook geformateerd en windows opnieuw geinstalleerd, maar ik kan mijn videokaart niet installeren.

  Tijdens de installatie schakelt die na enkele seconden over op een blauwe pagina waarbij ik heb kunnen aflezen ' Page-fault in nonpaged area'

  Ik heb op het internet afgezocht naar oplossingen maar ik kon er geen vinden die me verder kon helpen, vandaar dat ik hier om advies vraag.

  Ik zou het zeer waarderen aangezien ik dit laptop nodig heb voor mijn school.

  Bij voorbaat dank.

  Mvg.
 • Welke stop error krijg je daarbij? Als dat 0x00000050 is, is dat meestal een driver- of geheugenprobleem. Als je eerder geen hardwareproblemen had, zou ik het dus in de drivers zoeken. Chipset drivers al geïnstalleerd? Weet je zeker dat je de correcte video driver hebt?
 • [quote:aab5704bbc="gerben"]Welke stop error krijg je daarbij? Als dat 0x00000050 is, is dat meestal een driver- of geheugenprobleem. Als je eerder geen hardwareproblemen had, zou ik het dus in de drivers zoeken. Chipset drivers al geïnstalleerd? Weet je zeker dat je de correcte video driver hebt?[/quote:aab5704bbc]

  Goedeavond Gerben,

  Ik heb niet precies kunnen meekrijgen welke error-code het betreft maar ik heb mijn driver gewoon van het acer site zelf gedownload van mijn type-model. Moet je die chipset-drivers ergens anders downloaden?

  update: Ik heb zojuist de driver opnieuw geinstalleerd. Dit keer gebeurde het zelfde maar kwam ik daarna wel weer op windows, toen die op windows kwam had die wel een new hardware gevonden.
  Dit keer ontbrak er een bestand volgens windows en dat betrefte ' NV4.MINI.SYS'
 • Installeer deze chipset driver eerst eens: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=20019

  En daarna deze video driver: http://www.nvidia.co.uk/object/geforce_notebook_winvista_win7_179.48_beta_uk.html
 • [quote:76d1a91312="gerben"]Installeer deze chipset driver eerst eens: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=20019

  En daarna deze video driver: http://www.nvidia.co.uk/object/geforce_notebook_winvista_win7_179.48_beta_uk.html[/quote:76d1a91312]

  Hallo Gerben,

  Ik heb de 1e link geinstalleerd zonder problemen, maar de 2de link kon ik niet geinstalleerd krijgen omdat windows aangaf dat het bestand voor windows vista 32 bit was.
  Ik heb zelf windows xp geinstalleerd op dit laptop.

  Tevens gaf die inderdaad de error-code aan van: 0x00000050 en dat er een bestand ontbreekt genaamd ' NV4.MINI.SYS'
 • Ik denk dat je beter de drivers van de acer website zelf kunt downloaden http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5680.html Had je Windows XP wel correct geïnstalleerd? Zie bijvoorbeeld deze hyperlink http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml Als het daarmee niet wil lukken, dan kun je wellicht beter de originele Microsoft Windows® Vista Ultimate terug installeren. Dat is de originele Windows versie, volgens deze review http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3642

  Had je wellicht gebruik gemaakt van de downgrade rechten. Zodat je deze hebt geïnstalleerd via acer' XP Professional herstel CD's. Dan zijn alle vereiste drivers al geïnstalleerd. Dan hoef je deze wellicht alleen te updaten.
 • [quote:4e94057ac4="jolo"]Ik denk dat je beter de drivers van de acer website zelf kunt downloaden http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5680.html Had je Windows XP wel correct geïnstalleerd? Zie bijvoorbeeld deze hyperlink http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml Als het daarmee niet wil lukken, dan kun je wellicht beter de originele Microsoft Windows® Vista Ultimate terug installeren. Dat is de originele Windows versie, volgens deze review http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3642

  Had je wellicht gebruik gemaakt van de downgrade rechten. Zodat je deze hebt geïnstalleerd via acer' XP Professional herstel CD's. Dan zijn alle vereiste drivers al geïnstalleerd. Dan hoef je deze wellicht alleen te updaten.[/quote:4e94057ac4]

  Goedendag,

  Mijne excuses voor mijn fout: ik heb namelijk verteld dat ik windows xp erop had geinstalleerd maar dit betreft windows 7.

  De originele besturingssysteem van dit laptop was windows xp media center edition.
  De back-up stond destijds op het harde schijf wat ik niet in de gaten had en een vriend van mij had er overheen geformateerd.
  Ik heb nooit een recovery-disc bijgekregen toen ik het laptop aanschafte.
  Toen windows 7 uitkwam , ben ik overgestapt daarop.
 • Er worden wel eens herstel CD/DVD's weggelaten, om ongeveer één euro te kunnen besparen. Er wordt dan verwacht dat de klant deze direct zelf aanmaakt.

  Wat Windows 7 betreft. Over het algemeen kun je probleemloos Windows 7 installeren op PC/laptops waarop origineel Vista heeft gedraaid. Als er origineel XP voor-geïnstalleerd was, dan is de kans een stuk kleiner dat je Windows 7 probleemloos kunt installeren. Want ik zag op de acer site geen Windows 7 drivers voor jouw laptop. Dan kun je wel XP of Vista drivers proberen te installeren. Dat kan echter mislukken. Als dit het geval is, denk ik dat je voor Windows 7 genoegen zult moet nemen met de VGA drivers van Windows zelf.

  Wellicht zou je contact met acer support kunnen opnemen, over eventuele herstel CD's. Of kan je zelf een installatie CD regelen. Die je overigens alleen kunt gebruiken, als het om een Windows XP media center edition CD gaat. Andere XP versies kun je niet installeren in combinatie met de productcode, die aan de onderkant van je laptop staat.

  Als alternatief zou je een Linux distributie kunnen installeren. Want zo te zien is je Acer Aspire 5680 Linux compatibel. Zie deze hyperlink http://linuxhcl.com/browse/product+acer-aspire-5680?id=5026
 • Windows 7 en vista gebruiken dezelfde driver, kom bij nvidia ook op dezelfde uit.

  Verwijder eerst alle nvidia dingen eens met driver sweeper en probeer dan nog eens.
  http://phyxion.net/item/driver-sweeper.html

  Wat geeft windows trouwens aan in apparatenbeheer voor de videokaart?
 • [quote:1fbab52242="gerben"]Windows 7 en vista gebruiken dezelfde driver, kom bij nvidia ook op dezelfde uit.

  Verwijder eerst alle nvidia dingen eens met driver sweeper en probeer dan nog eens.
  http://phyxion.net/item/driver-sweeper.html

  Wat geeft windows trouwens aan in apparatenbeheer voor de videokaart?[/quote:1fbab52242]

  Standard VGA graphics adapter geeft die aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.