Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Uitrekken van het scherm tijdens gamen

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  De laatste tijd heb ik tijdens het gamen dat er allerlei vegen/strepen kris kras door elkaar over mijn scherm lopen. Het lijkt er op (volgens mij) dat me pixels uitrekken en daarmee ongeveer 50% van mijn scherm bedekken. Ik heb helemaal niks hierover kunnen vinden op het internet, en ook niet op dit forum.

  Ik denk dat mijn grafische kaart kapot is. Ik zal een screen proberen te maken.

  Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp.

  Nedaro
 • Het lukt nu niet om een screen te maken, want hij crashed als ik begin met gamen. Misschien weten jullie toch wat mijn probleem is.

  Dus als ik de game (Leage of Legends) opstart is er niks aan de hand, alleen als het potje echt begint, dan komen er uitgetrokken strepen over het scherm en dan crashed mijn computer.

  EDIT: na een beetje gezoek heb ik iemand gevonden die het zelfde heeft, alleen op de forum waar hij poste werd niet op hem gereageerd. Hieronder staat een link met hoe het er uitziet:

  http://i12.photobucket.com/albums/a222/Wo0ZiE/WTF2.png
 • Verwijder en herinstalleer je video driver eens.
  Je kunt ook de koeler van je videokaart stofvrij maken.
  Kijk eens of je in het bios ook rare pixels of strepen ziet.
 • Hartstikke bedankt voor je reactie ^^
  Ik heb de video drivers al geherinstalleerd, maar het werkte niet. Ik zal eens kijken of mijn video kaart stof vrij is.
  En over de bios, ik heb die strepen alleen als ik ga gamen. Dus als me computer meer eist van mijn grafische kaart, doet hij het. Kan ik via de bios dan een test uitvoeren? Ik ben niet zo ervaren met computers ^^
 • Je komt meestal in het bios door tijdens het booten op Del te drukken, soms een andere toets. Als je daar afwijkende kleuren ziet, wijst dat op een hardwaredefect in de videokaart.

  Verwijder de video driver nogmaals, en gebruik driversweeper om alle resten te verwijderen. Uninstallers verwijderen namelijk niet altijd alles even goed. Daarna opnieuw installeren.
  http://phyxion.net/item/driver-sweeper.html
 • Als je alleen bij gamen dat probleem hebt kan het wel degelijk een hardware probleem zijn. Zijn volgens mij een vorm van artifacts.
  Kaart wordt wellicht te warm.
  Probeer eens met een grote tafelventilator op je open kast te gamen.
 • Ik wilde vandaag de door jullie gegeven adviezen toepassen, maar helaas is mijn pc verslechterd en wilt hij helemaal niet meer aan gaan. In de schermen die hij laat zien voordat hij vast loopt zitten allemaal gekleurde strepen en pixels. Tot het laadscherm van windows (die dan al gedeeltelijk kapot is) komt mijn pc en dan start mijn pc zichzelf opnieuw op en blijft hij hangen bij het kapotte MSI scherm. Ik heb de volgende foto´s met mijn mobiel gemaakt in de hoop dat iemand misschien een idee heeft om dit gemakkelijk en snel te kunnen oplossen. Ik heb namelijk mijn pc hard nodig :(

  Alvast heel erg bedankt!

  MIS scherm:
  http://imageshack.us/photo/my-images/811/20111012160727.jpg/
  http://imageshack.us/photo/my-images/577/20111012160744.jpg/

  Windows laad scherm:
  http://imageshack.us/photo/my-images/716/422010164.jpg/

  Dos scherm:
  http://imageshack.us/photo/my-images/690/422008457.jpg/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.