Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Dikke mist

Anoniem
McClane
6 antwoorden
 • Hallo iedereen, hier een uitdaging voor de gevorderden want zelf kom ik er niet meer uit. Om onverklaarbare redenen loopt elk videospel dat ik opstart vast (huis- tuin- en keukengebruik van Windows verloopt probleemloos). Een spel opstarten tot aan het menu gaat ongehinderd, maar zodra (en ik denk dat het daar mee te maken heeft) de gamewereld wordt opgebouwd wordt het scherm zwart, komt het weer terug en herhaald dit een paar keer, dan gebeurt een willekeurig soort hapering, soms staan er strepen kriskras over het scherm en soms een ruis als dat van een slecht tv-signaal.

  De ene keer kan ik het scherm nog afsluiten door met het toetsenbord taakbeheer te starten (waarna de strepen, ruis etc. gwn doorgaan totdat ik het videospel via taakbeheer heb afgesloten) in het andere krijg ik een blauw informatie-scherm van Windows dat me vertelt dat de computer vanwege een "bedreiging" is afgesloten en wordt aangeraden te herstarten (niet dat iets anders dan nog mogelijk is).

  Ik heb eerst zelf de nieuwste driver voor mijn videokaart (GEFORCE 280.26 DRIVER) via de Nvidia site gedownload, maar dat werkte niet, ik zette mijn kaart terug naar de oude driver en gebruikte toen de knop in dat zelfde scherm (apparaatbeheer > beeldschermadapter > mijn videokaart) "Stuurprogramma bijwerken", de versie die toen geïnstalleerd werd was 8.17.12.8026., maar bereikte net zo veel als die andere.

  De enige tips die ik op sites ben tegengekomen zijn het herinstalleren van de drivers - wat ik dus al gedaan heb en niet werkt - en allerlei diep systeemkundige ingrepen die volgens mij veel te specifiek zijn voor díe gevallen en ik zelf als leek niet zomaar ga wagen.

  Mijn kabels heb ik gecontroleerd en daar ligt het niet aan, het beeldscherm zelf uiteraard ook niet, en het herinstalleren of updaten van de drivers mocht niet baten, want de crashes blijven. In hardware heb ik nog nooit iets aan mijn pc veranderd en de enige bijzondere verandering in software van de laatste paar dagen is het vervangen van mijn anti-virus software door McAfee. Mijn videokaart is een GeForce 8600 GS, en uiteraard werkt die volgens Windows gewoon correct.

  Iemand enig idee waar ik mee te maken heb en wat ik er aan kan doen? Of moet ik deze schrootbak in de vuilnisemmer smijten en een nieuwe kopen? Bij voorbaat dank.
 • [quote:cc229e2ec9]de enige bijzondere verandering in software van de laatste paar dagen is het vervangen van mijn anti-virus software door McAfee. [/quote:cc229e2ec9]

  Waarom heb je dat gedaan? Onze huis-AVexpert is bepaald niet happig op McAfee (misschien reageert hij nog met een aanbeveling voor Avast)

  Doe in ieder geval een scan met MBAM http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
 • Oke, bedank voor de tip, ben er mee bezig.
 • Een 8600GS kaart is een hele lichte kaart. Wat voor een games wil je er mee spelen? Kan het niet zijn dat de games te zwaar zijn voor de videokaart?
 • @Tirm De MBAM scan leverde drie resultaten op, alle verwijderd, maar zonder resultaat. En mijn reden om naar McAfee over te stappen was omdat ik te horen had gehad dat-ie goed bekend stond en ik Norton walgelijk slecht vond, vooral qua gebruiksvriendelijkheid, het deed wat het moest doen, maar verklootte heel veel anderen dingen.

  @Tomvdlee Mijn kaart is vooral heel erg oud, veel games zijn en waren er op medium vaak prima mee te spelen, alle spellen waar hij nu op vast loopt zijn oude die het vroeger gewoon deden, Halo CE om maar eens wat te noemen, niet bepaald een zware game, dus daar zal het niet aan liggen.

  Kleine update nog, hij loopt nu ook willekeurig vast tijdens normaal gebruik van Windows, met name bij het bekijken van video's, zij het op internet of uit een bestand. Ik denk dat het ding gewoon de geest gegeven heeft, maar als er nog tips zijn hoor ik ze graag!
 • Ik weet dat oa de 8600 serie van Nvidia produktiefouten had. En heel veel van die kaarten na verloop van tijd de geest gaven. Ik zou een nieuwe kopen, voor weinig geld heb je al een veel betere kaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.