Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Monitor aardlek

Anoniem
Alipapa
7 antwoorden
 • Koop in een dumpzaak een scheidingstransformator (let er op dat hij het vermogen van je scherm aan kan) en sluit je monitor hier op aan. Kost misschien ¤10,- tot ¤20,-.
 • Hallo,

  Ik heb hier een pc staan met twee beeldschermen. Net was ik bezig op de pc, toen opeens de aardlekschakelaar omklapte. Na lang zoeken kwam ik erachter dat het mijn 17 inch samsung syncmaster 720N is die het probleem veroorzaakt. Een ander netsnoer verhelpt het probleem niet. Dus moet er ergens in de monitor zelf iets fout zijn waardoor er stroom weglekt?

  Het scherm is onderhand al 6 jaar oud ofzo, dus opsturen voor reparatie lijkt me daar een beetje te duur voor. Is er enige kans dat ik dit zelf zou kunnen verhelpen?

  Groeten Rob
 • Euh… ik ben nogal een leek op dit gebied, wat doet een scheidingstransformator dan? Zorgt die dat er geen stroom meer weglekt dan ofzo?

  Tweedehands heb ik voor 40 euro een ander scherm, dus dat lijkt me dan een betere optie dan een scheidingstransformator :wink: Alleen omdat het scherm verder nog helemaal prima is vraag ik me af of het te maken is.

  Ik dacht miss als ik hem openmaak dat ik dan een draadje zie dat bloot ligt tegen de behuizing aan, en dat ik die dan gewoon moet verplaatsen ofzo. (het zal vast wel niet zo simpel zijn, maja :wink:) Alleen zag ik op internet dat het gevaarlijk is om zo'n ding te openen?
 • Ik heb toch het beeldscherm maar helemaal uit elkaar gehaald. Is trouwens nog best een lastig karweitje. Als ik naar de printplaatjes kijk ziet dat er allemaal wel goed uit. En ook qua bedrading is er niks raars op het eerste gezicht. Het enige wat me opvalt is dat er over 1 condensator wat wit spul zit. Het voelt rubberachtig aan en geeft een beetje mee. Soort van lijm ofzo. Ik weet niet of dat kwaad kan? Ik heb een aantal foto's gemaakt van de printplaat waar de voedingskabel op aangesloten staat:

  plaatje 1

  plaatje 2

  plaatje 3

  Wat denken jullie? Valt er iets ongewoons te bespeuren?
 • Dus niemand heeft ooit een soortgelijk probleem meegemaakt?
 • Hoi,
  Zit ver weg in China en kan om enige reden die plaatjes niet bekijken.
  Condensatoren zijn over het algemeen de zwakke plek in electronica.
  Als je de condensator eruit kan (laten) halen en vervangen door een gelijkwaardige kan het zijn dat de monitor er weer even tegen kan.
  Kijk de andere C`tjes ook even goed na, als ze bol staan gelijk ook maar vervangen.
  Succes,
  Arie
 • Het lijkt inderdaad meer op lijm. Als je naar foto 2 kijkt zie ik een grote blauwe condensator. Hieronder zit ook iets wits. Is dat hetzelfde spul?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.