Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Hardwarematig probleem?

Anoniem
tomvdlee
12 antwoorden
 • Dag Mensen, 2 weken geleden inmiddels kreeg ik allemaal rode/groene/blauwe lijnen/strepen over het beeld van m'n laptop (zie bijlages). Ik heb inmiddels de drivers verwijderd/opnieuw geinstaleerd/geupdate/nieuwe windows/viruscanner (zelfs over die nieuwe windows) en niets helpt. Heel soms verdwijnen de strepen, kan ik soms zelfs tot 10 keer goed opstarten en dan ineens (tijdens het werken of als je 'm de volgende dag weer opstart) zijn ze weer terug. Softwarematig? hardwarematig? Iemand met een oplossing? En weet iemand wat het ongeveer kost om een videokaart van een laptop te vervangen? Begreep dat dat nogal op kan lopen (250 euro?) en dat is m'n 3 jaar oude laptop niet meer waard. Alvast bedankt! [url=http://nl.picturepush.com/public/6941210][img=http://www2.picturepush.com/photo/a/6941210/220/6941210.jpg][/url] [url=http://nl.picturepush.com/public/6941219][img=http://www1.picturepush.com/photo/a/6941219/220/6941219.jpg][/url] [url=http://nl.picturepush.com/public/6941222][img=http://www4.picturepush.com/photo/a/6941222/220/6941222.jpg][/url]
 • Ziet er inderdaad uit als een overleden videokaart. Wat voor een kaart is het? een 8400 of 8600 serie van Nvidia? Je kan misschien nog kijken of er heel veel stof aanwezig is in de laptop en dit proberen te verwijderen.
 • Het is een 8600 GT van Nvidia inderdaad. Heb 'm al open geschroefd, zat nauwelijks tot geen stof in. Ik kan overigens niet bij het videokaart gedeelte, aangezien dan de hele onderkant er af moet ipv alleen de daarvoor bestemde "klepjes" en die hele onderkant er af lukte niet goed.
 • Die serie van Nvidia is heel slecht. Er zijn heel veel problemen mee. Sommige in het begin en sommige later. Produktie fouten. Ik heb er ook één maar hier gelukkig nog geen problemen mee. Ik ben bang dat hij overleden is. Als je zelf wil gaan knutselen kan je nog wel een vervangende kaart vinden op EBay voor rond de 80 Euro maar het is geen garantie dat je die aan de praat krijgt.
 • hmm wel vervelend :S Ik begrijp hardwarematige problemen mee? weet je ook iets van vervangopties of is dat eigenlijk niet mogelijk?
  Ik heb trouwens een Compal FL90, voor als dat toevallig bekend staat als slecht/goed in vervangmogelijkheden :P
 • Er zit een MXM II kaartje in en die kan je wel vinden op E-Bay maar je moet dan wel handig zijn. Je moet dan voor een ATI kaartje gaan en geen Nvidia, bijvoorbeeld een 3650.
  Hier zie je een upgrade guide voor in dit geval ook voor een Compal IFL90:
  http://www.mxm-upgrade.com/IFL90.html
  Persoonlijk zou ik er niet aan beginnen. Ik zelf heb overigens ook een IFL90.
 • En wat is dan de andere optie? wegdoen of is laten repareren nog rendabel? (weet niet exact wat het kost, maar las op sites dat het nogal duur is)
 • Kijk ook eens op de site van Tweakers op:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1271520/last
  Zijn meerdere mensen te vinden met dit soort problemen en de IFL90.
  Je zou een maitje kunnen sturen naar http://www.replacedirect.nl/
  en vragen wat het gaat kosten. Aan de andere kant koop je voor rond de 500 Euro een laptop die al sneller is als deze IFL90, dus ik zou me wel afvragen of het het waard is.
 • Dat ga ik eens proberen, maar ben bang dat het een nieuwe moet worden als ik het zo hoor. Jammer want hij kon verder alles nog prima aan (ok, processor was maar T9500 en 4gb ddr 2 ram en 250gb harddisk, maar al met al was ik nog wel tevreden, had 2 accu's, dus kon ook mooi 6 uur lang bezig zijn zonder stroom).
  Bedankt in elk geval!
 • Als je op Ebay gaat kijken wat dit soort MXM II kaartjes kosten is dat inderdaad rond de 80 a 90 Euro. Misschien dat een HD3450 ook gaat werken, die zijn rond de 60 Euro.
  http://www.ebay.nl/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=MXM+II+ATI&_sacat=See-All-Categories

  Als je besluit om hem niet te laten maken of zelf te maken kan je nog proberen om wat losse onderdelen via Marktplaats te verkopen.

  Edit:

  Op marktplaats kwam ik nog deze link tegen. Wordt over reparatiekosten van 260 Euro ex btw gesproken.
  http://www.reparatieplus.nl/page/nvidia-geforce-vervangen
  Zou ik het niet waard vinden.
 • Op zich ben ik niet zo super handig met laptops (hardwarematig althans) nog nooit meer gedaan dan m'n accu er in/uit halen en open schroeven ivm stof. Weet dus niet of ik daar toe in staat ben… maar het is wel een optie om naar te kijken inderdaad, dan zou ik voor 60 euro klaar zijn, laten repareren was bij replacedirect al 195 euro, laat staan als het vervangen moet worden omdat ie niet te repareren is ofzo. Anders is het inderdaad onderdelen verkopen en mede dat geld gebruiken om nieuwe van te kopen.
 • Als je het risico wil gaan nemen om zelf de videokaart te vervangen is deze link misschien wel interessant:
  http://forum.notebookreview.com/compal/513588-how-replace-your-broken-8600m-gt-graphics-card-i-fl90.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.