Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Kan de juiste instellingen niet vinden voor een 24 inch

Anoniem
Okkalientje
9 antwoorden
 • Ik heb ook een vraag, ik heb sinds kort een update laten doen van XP naar Win7 pro 64-bits. Ik heb een dell 24 inch monitor die het goed doet met een reolutie van 1920 x 1200 maar Windhoos gaat niet verder dan 1600 x 1200. Ik kan op de monitor wel instellen dat er een "fill" is zodat het gehele beeld gevuld is maar dat geeft een uitgerekt beeld. Ik heb bij de site van Nvidia ook al nieuwe drivers geinstalleerd maar zonder soelaas. Ook al bij Windows gekeken maar ook geen oplossing. Bij dell kan ik geen drivers vinden voor de monitor die beter zijn dan die al geladen in Windows. Heb ook bij Microsoft gekeken maar daar geven ze de standaard oplossing(en) die ik al geprobeerd/gedaan heb. Het grote nadeel van een uitgerekt beeld is de vervorming die je ziet als je aan het Autocad-tekenen bent, rond is niet rond maar ovaal en een haakse lijn op een schuinte zetten lijkt niet haaks.

  Ik hoop hier een antwoord te vinden.

  Gegroet,
  Ed
 • Wat voor een videokaart zit er in je systeem?
  Ik denk dat je kaart het probleem is n.l :cry:
 • Nvidia Qadro FX 1700 zit er in. De instellingen die ik onder XP had zijn er niet meer, daar kon ik wel een grotere resolutie instellen. Heb eigenlijk weinig zin om alles weer in XP-32-bits te zetten alleen omdat het beeld is uitgerekt. Al zou er een andere kaart in moeten die wel een hogere resolutie aan kan dan moet dat maar. Alleen vreemd dat het wel onder XP kon en een verbeterde versie van een besturingssysteem opeens niet meer.
 • Met google zoeken naar [b:e3bdec878d]monitor drivers Nvidia Qadro FX 1700[/b:e3bdec878d]

  Zou kunnen helpen
 • Volgens mij heeft die 24"gewoon een resolutie van 1920 x 1080.
  Verder heeft de resolutie niets met windows zelf te maken. Nieuwe drivers voor je videokaart moet het wel doen. de maximale resolutie voor die kaart is 2560 x 1600. Drivers voor een monitor anders dan kleuren schema heb ik met geen enkele monitor ooit gezien :? ik heb ze gehad van 15" tot 32"

  http://driverscollection.com/_43548370503deac3304daf22e9d/Download-NVidia-Quadro-FX-1700-Driver-v.276.14-for-Windows-XP-64-bit-free
 • bij dell kijken naar nieuwe monitordriver (windows 64 bit) Windows 7 herkende mijn 24 inch samsung ook niet meteen…
 • Ik heb alle antwoorden bekeken maar zoals ik al in de opening schreef heb ik dit allemaal al gedaan. Heb ook bij de site van HP gekeken en daar de laatste drivers geinstalleerd. Bij Dell zijn geen drivers voor de monitor beschikbaar. Nvidia zegt dat de laatste drivers al geinstalleerd zijn. Als je de schermresolutie binnen windows wilt aanpassen heb je ook 1600 x 1024 maar die wordt niet ondersteund door de monitor. Wat zou een goede videokaart zijn die wel naar de beoogde resolutie kan, heeft iemand van de "oude rotten" hier ervaring mee of een tip waar je op moet letten. Ik ben geen gamer of fotobewerker maar zoek een kaart die mijn beeld natuurgetrouw weergeeft. ik kan naar een winkel gaan en afgaan op de blauwe ogen van de verkoper maar die ervaring leert dat het dan net wat anders gaat dan het zou moeten.

  Ik zie het wel, alvast bedankt voor de reacties tot zover.

  Gegroet,
  Ed
 • Mijn ervaring is tot zo ver, dat je via die link die ik gaf de drivers moet downloaden, daarna de huidige drivers van je systeem verwijderen via your uninstaller of via configuratie scherm. Daarna opnieuw opstarten en de nieuw gedownloade drivers installeren. Dat zou moeten werken. Zoals ik al aangaf kan jou huidige videokaart een resolutie van 2500 aan. dus dat moet geen probleem zijn. Een andere videokaart is dan wel een heel drastische onderneming
 • Ik zou helemaal geen nieuwe grafische kaart kopen omdat het probleem dan misschien nog niet opgelost is en dan heb je veel geld uitgegeven voor niks. Ik denk dat je het beste eduard33's oplossing kan proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.