Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

wazige letters windows 7

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe computer gekocht, een Asus V7-pc, met Windows 7. Ik heb de monitor die ik nog had, een HP vs19e, erop aangesloten.
  Terwijl op de vorige pc in Windows XP alles er prima uitzag op deze monitor, zijn nu de letters niet scherp. Internet Explorer en pdf-bestanden zijn het ergst. Een pdf-tekst is echt heel lastig te lezen. Maar ook word-bestanden en mail zijn niet optimaal.

  Het scherm heeft alleen een analoge aansluiting, op de computer zit zowel een analoge als een dvi-ingang (alle pinnetjes en een streepje). Ik zie ook een hdmi aansluiting op computer. Het scherm is nu aangesloten op de analoge ingang.

  Heb natuurlijk alles met clear type al geprobeerd, schermresolutie optimaal op 1280 x 1024. Drivers voor dit scherm niet te vinden.
  Wie weet raad?
 • Klik op de volgende link: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=nl&cc=nl&dlc=nl&sw_lang=&product=1818007#N152

  Selecteer je besturingssysteem: Windows 7, 32 bit of 64 bit. En klik dan op Volgende.
  Je kunt dan een hulpprogramma downloaden: "This package contains the HP LCD First-Aid Utility for the supported HP Monitor Models. The HP LCD First-Aid Utility contains several test patterns that help in [b:63ab747e7f]improving focus clarity[/b:63ab747e7f] and minimizing image retention or ghosting effects on the supported flat-panel monitors."

  Misschien lukt het daarmee?
 • Ha dankjewel, maar dat programmaatje had ik ook al gedownload en geprobeerd, zonder succes. Jammer hè. Het stomme is dat het scherm prima werkte tot nu toe, ik was er heel tevreden over.
  Ik heb ook al met helpdesks gebeld, die begonnen over de kwaliteit van de kabel, maar die kabel deed het jaren prima. Mocht je nog andere tips hebben dan hoor ik het graag.

  Groet van Mijn
 • Reset de monitor eens naar de fabrieksinstellingen. Vaak zit er ook wel een auto-knop die zelf optimale instellingen probeert te vinden. Zit soms ook we in het onscreen display.
 • Ook al gedaan, en ook al niet gewerkt. Met de Auto knop, en in het configuratiescherm. Sorry, had ik er natuurlijk al bij moeten zeggen, dit is mijn eerste forum-deelname…
  Alles staat op aanbevolen resolutie en standaard instellingen. Zou het kunnen dat de analoge ingang op mijn nieuwe computer gewoon minder goed is dan die van mijn oude? Zou een snoertje/verloopstekker van DVI naar Analoog kunnen helpen?
 • Heb je die oude pc met Windows XP nog? Zo ja, sluit dan de HP monitor daar nog eens op aan. Zijn de letters op het scherm dan weer mooi scherp? Dan ligt het inderdaad aan een instelling op je nieuwe pc.
  Zijn de letters op de monitor (aangesloten op de oude pc) nog steeds onscherp, dan ligt het blijkbaar aan de monitor. Er kan puur toevallig iets defect zijn geraakt in de monitor, toen je hem aansloot op je nieuwe pc.

  In het laatste geval zou ik zelf een nieuwe monitor kopen (al is dat type monitor, met hoogte/breedte-verhouding 3:4, tegenwoordig moeilijk verkrijgbaar).
  Natuurlijk zijn er altijd hobbyisten die toch zelf gaan sleutelen aan een defecte monitor. Als je op de volgende link klikt, zie je hoe jouw monitor gedemonteerd/gerepareerd kan worden. Ik moet er wel bij vermelden dat de monitor uit dat voorbeeld in het geheel niets meer deed. Kan dus een ander probleem zijn. http://www.instructables.com/id/Repairing-a-vs19e/?ALLSTEPS

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.