Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeldscherm van laptop doet raar.

Anoniem
tomvdlee
7 antwoorden
 • Hallo, mijn beeldscherm van mijn laptop doet raar.
  Hij flikkert zwart. Soms is dat doorzichtig zwart, en soms donker zwart.
  De ene keer is dat 0,5 seconde en de andere keer is dat 2 seconde.
  Soms onder in het scherm, soms over het hele scherm en soms overal en nergens. Dit gebeurt vooral als ik mijn laptop beweeg. Ik heb me laptop al uit elkaar gehaald, maar alles zat zo goed als vast. (de draadjes enz.) Ik heb al de laatste drivers voor mijn videokaart. Ik heb een Dell Vostro 1520.
  Iemand een oplossing?

  Alvast bedankt,

  Robin.
 • Je bent al flink zelf op zoek geweest naar de oorzaak.
  Heb je er ook al aan gedacht om een externe monitor aan te sluiten op je laptop? Dat moet lukken via de VGA-aansluiting op je laptop.

  Wanneer je op het scherm van de laptop zwarte flikkeringen ziet, terwijl je op de externe monitor een prima beeld houdt, dan ligt de oorzaak bij het scherm van de laptop.
 • [quote:a65780f0a2="porrelaar"]Je bent al flink zelf op zoek geweest naar de oorzaak.
  Heb je er ook al aan gedacht om een externe monitor aan te sluiten op je laptop? Dat moet lukken via de VGA-aansluiting op je laptop.

  Wanneer je op het scherm van de laptop zwarte flikkeringen ziet, terwijl je op de externe monitor een prima beeld houdt, dan ligt de oorzaak bij het scherm van de laptop.[/quote:a65780f0a2]
  Ja ik heb hier nog ergens een extern beeldscherm liggen maar kan het draad niet vinden. Maar ik weet nu eigenlijk wel zeker dat het aan mijn beeldscherm ligt.
 • Heb net een extern beeldscherm aan de laptop aangesloten, en inderdaad daar had ik gewoon goed beeld. Dus het probleem ligt iig bij het scherm van me laptop.
 • Nu loop ik misschien wat op de zaken vooruit, en het is verstandig om eerst reacties van anderen af te wachten, maar het scherm van jouw laptop is te vervangen. Het is onder andere hier te bestellen: http://www.laptopscreen.com/English/model/Dell/INSPIRON~1520/ of hier: http://www.replacedirect.nl/apparaat/52372/d000049914-dell-inspiron-1520/lcd-schermen.html
  Replacedirect laat je de keus of jij het scherm zelf vervangt of dat je het door hun laat doen. Als je het laat doen, hangt daar natuurlijk wel een prijskaartje aan: http://www.replacedirect.nl/reparatie/prijslijst-reparatie.html
  Aan jou de keus of je het geld voor de reparatie over hebt.
  Wanneer jij de laptop meestal op een vaste plaats gebruikt, kun je besluiten om blijvend de externe monitor te gebruiken. Die heb je immers al en dan kost het je verder niets.

  Let goed op dat je op die sites voor het scherm met de juiste resolutie kiest! Je kunt ook kiezen tussen een mat en een glanzend scherm.

  Om het scherm zelf te kunnen vervangen heb je het service manual nodig. Dat is te downloaden bij Dell: http://support.dell.com/support/edocs/systems/ins1520/du/index.htm
  Kies daar de Onderhoudshandleiding (alleen Engels)
 • …Ik zou niet meteen voor vervangen gaan… het probleem ruikt naar een gebroken draadje… de draden voor aansturing van je monitor gaan door één van de scharnieren van de laptop. bij herhaaldelijk gebruik kan het zijn dat één van die draden inwendig is gebroken zonder dat je dat aan de buitenkant ziet…. dat zou ik eerst even checken… :roll:
 • Ik heb een nieuwe moederboard. Omdat er iets was met het moederboard. Nu is het probleem gelukkig weg. Heb ook meteen een nieuwe harde shijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.