Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart kapot?

Anoniem
arjant2
9 antwoorden
 • hallo,

  Ik heb de laatste tijd wat problemen met mijn computer.
  Meestal moet ik heb wel een stuk of 6 keer aan/uitdrukken voordat hij pas echt opstart.

  Soms krijg ik dan een blauw scherm te zien die procenten laad vanaf 60-100% ongeveer en dan opeens uitvalt en dan de pc opnieuw opstart?
  Hiervan zal ik nog even een foto van maken mischien voor iemand die verstand van zulke foutmeldingen heeft?

  Ook als de computer het 1 keer doet is hij in bepaald games niet zo snel. Mijn broertje heeft de zelfde computer, maar laatst hadden we een keer Leaque of legends ofzo gedownload en ging die van hem echt wel 10x zo snel!

  De videokaart gemonteerd in mijn pc is: nvidia gefore gt230 1,5gb.

  ik heb eigenlijks niet zo heel veel verstand van computers dus hoop dat iemand van jullie mij hiermee kan helpen…
  ik word hier momenteel niet zo blij van, want heb hem ongeveer 1,5 jaar geleden gekocht voor ¤800,-.

  nog even een bijvoeging dat ik ook al zo'n programma van nvidia heb gedownload. maar dan geeft hij aan: dit grafisch stuurprogramma kan geen compatibele grafische hardware vinden..

  Alvast bedankt!
 • [quote:2bd9e8f370="rikleegstra"]Mijn broertje heeft de zelfde computer, maar laatst hadden we een keer Leaque of legends ofzo gedownload en ging die van hem echt wel 10x zo snel! De videokaart gemonteerd in mijn pc is: nvidia gefore gt230 1,5gb.[/quote:2bd9e8f370]In de aanbevolen systeemeisen voor dat spel wordt een behoorlijke game-videokaart genoemd (GeForce 8800 of beter) en dat is die GT230 niet. Als broertje dus een krachtigere videokaart heeft, dan is het niet zo vreemd dat het daarop veel sneller draait.
  [quote:2bd9e8f370="rikleegstra"]ik word hier momenteel niet zo blij van, want heb hem ongeveer 1,5 jaar geleden gekocht voor ¤800,-.[/quote:2bd9e8f370]Een bedrag zegt ons niet zoveel, heb je de specificaties van de PC? Als het een merk-PC betreft, vermeldt dan gewoon merk + typeaanduiding.

  Als die PC nog geen 2 jaar oud is, valt ie ook nog gewoon in de winkelgarantie. Om er zeker van te zijn dat het een hardware-probleem is, zou je bij een merk-PC 'm terug kunnen zetten naar de originele fabrieksinstellingen, door een restore te doen met de herstel-DVD's die doorgaans bij zo'n merk-PC krijgt. Nog steeds problemen, dan terug naar de winkelier ermee.

  Als je dit uitvoert ben je wel alle bestanden die je er zelf ooit op hebt gezet kwijt, dus daarvan zou je eerst een backup moeten maken (bijv. opslaan op externe harddisk als je die hebt).
 • het gaat over een packard bell ixtreme a7560.

  En zijn set-up is precies hetzelfde, hebben we nog nooit wat aan veranderd!
  hmm ik weet niet meer of ik die cd heb?
 • Ik heb ff gegoogled maar vindt helemaal niets qua specificaties over dit model Packard Hell. De support site kent die typeaanduiding ook niet. Heb je zelf niet ergens de specs van de PC liggen? En anders zou je het e.e.a. qua specs kunnen uitlezen met bijv. CPU-Z.
  http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

  Verder houdt het een beetje op als je niet fatsoenlijk een beroep kunt doen op garantie, dus het is een beetje gissen.

  Ik vermoed dat de voeding hapert en dat je daardoor opstartproblemen hebt. Maar wellicht ben je er sneller uit als je de PC naar een reparateur brengt voor onderzoek, maar daar zitten natuurlijk kosten aan verbonden.

  Mocht de voeding vervangen moeten worden, dan is dat natuurlijk ook een uitgelezen kans om meteen een videokaartupgrade te doen als je met de PC wilt gaan gamen. Zo'n pgrade is wel een beetje afhankelijk van de specs van je PC.
 • hmm, ik denk dat ik hem dan maar eens naar een monteur breng.
  Bedankt voor je hulp in ieder geval!
 • [quote:8645813f10="rikleegstra"]hmm, ik denk dat ik hem dan maar eens naar een monteur breng.
  Bedankt voor je hulp in ieder geval![/quote:8645813f10]

  Waarom bel je PB niet op ?
  In Nederland genieten wij 2 jaar garantie. Je zegt dat ie 1,5jr oud is. Dan heb je nog garantie. Scheelt weer geld voor een monteur.
 • Die 2 jaar garantie is wettelijke garantie, geen fabrieksgarantie. Bij Packard Hell is het naar mijn weten standaard maar een karige 1 jaar fabrieksgarantie, dus voor de wettelijke garantie moet je bij de winkelier zijn.

  De winkelier moet het dan maar verder uitvechten met de fabrikant voor wat betreft wie de kosten voor zijn rekening neemt.
 • [quote:ea72220c98="Obi-wan-kenobi"]Die 2 jaar garantie is wettelijke garantie, geen fabrieksgarantie. Bij Packard Hell is het naar mijn weten standaard maar een karige 1 jaar fabrieksgarantie, dus voor de wettelijke garantie moet je bij de winkelier zijn.

  De winkelier moet het dan maar verder uitvechten met de fabrikant voor wat betreft wie de kosten voor zijn rekening neemt.[/quote:ea72220c98]

  Gezien het wetboek, is de consument gerechtigd 2 jaar garantie áf te dwingen. Hij/zij mag niét de dupe worden van getouwtrek tussen de winkelier en de fabrikant.
  Daarbij moét de fabrikant alsook de winkelier de wettelijke garantieperiode honoreren, zoals vastgelegd in het burgerlijk wetboek.
 • [quote:dd8b605056="Youri"]Daarbij moét de fabrikant alsook de winkelier de wettelijke garantieperiode honoreren, zoals vastgelegd in het burgerlijk wetboek.[/quote:dd8b605056]Dat kan misschien wel zo zijn vastgelegd in de wet, maar echt practisch is het niet: De winkelier kan bij dergelijke garantiegevallen de klant veel beter van dienst zijn, want één of andere customer service call center medewerker in een lage lonen land heeft natuurlijk de ballen verstand van Nederlands consumentenrecht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.