Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Is mijn Laptop scherm kapot (aan het gaan)??

Anoniem
None
1 antwoord
 • Mijn laptopscherm (Omnibook 6100) begint kuren te vertonen.
  Meestal na een kwartiertje wordt de achtergrond een soort kleurrijke Rorschach of Keukenhofplaatje dat wild beweegt bij (computer)activiteit. Teksten blijven nog min of meer leesbaar en er is - weliswaar met veel moeite – nog mee te werken.
  Ik dacht aanvankelijk dat het een kwestie van temperatuur was, maar dat is niet het geval (alles, processor en hdd, blijft onder de 40 graden).
  Ik verwachtte dat mijn moederbord of videokaart de oorzaak zou zijn, maar als ik er een losse monitor aanhang is daar niets aan de hand. Dus moet het iets met mijn laptopscherm zijn. Ik sluit niet uit dat het misschien een los contact is of twijfelachtig onderdeel, maar wat/welk??
  Heeft iemand een hint of tip waar en hoe ik het in eerste instantie zou moeten zoeken? Ik heb een hekel aan het moeten openmaken van een laptop.
  N.B. Een en ander is alleen te merken met het standaard bureaublad. Als bijvoorbeeld het wacht/slaap-scherm verschijnt is, dat normaal stil; dat geldt ook als ik bijvoorbeeld een monitortest (op dode pixels) doe zijn de volledige gekleurde schermen ook stilstaand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.