Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Laptop scherm upgraden naar Full HD?

Anoniem
gekl2003
5 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik zou graag het scherm van mijn 15,6" laptop willen upgraden.
  Het is nu een scherm met een resolutie van 1366x768, maar ik wil er graag een scherm in zetten met een resolutie van 1920x1080.

  Ik heb al een scherm op het oog waar ik zeker van weet dat hij past (qua fitting en kabel), maar wordt het ook ondersteund door mijn laptop? Zie onderstaande handtekening voor betreffende laptop :)

  Groetjes!
 • Zou je dan misschien eens een link kunnen posten naar het scherm dat je op het oog hebt? Zo kunnen wij kijken of het compatibel is met je huidige videokaart / systeem.
 • Dit is het scherm wat ik heb gekozen. De aansluiting zit op de juiste plek met 40 pinnetjes, bevat geen inverter (omdat het LED is), en het is 15.6". Zou moeten lukken lijkt mij:

  http://www.ebay.nl/itm/NEW-FULL-HD-B156HW01-V-2-V2-15-6-LAPTOP-LED-SCREEN-FHD-COMPATIBLE-/270970064978?pt=UK_Computing_Laptop_Screens_LCD_Panels&hash=item3f17131052#ht_3341wt_952
 • Normaalgesproken zou dit moeten werken. Dit kan je nakijken op deze pagina http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-330m/specifications Hier staat dat deze grafische kaart een maximum resolutie van 2560*1600 pixels ondersteund. Het zou moeten gaan, maar echt 100% zeker ben ik niet. En je weet toch ook dat alles op je scherm kleiner wordt als je een hogere resolutie neemt (vooral hier is er toch een groot verschil).
 • Jazeker, daar ben ik van op de hoogte. Maar voorlopig heb ik nog geen bril nodig dus dat zal voor mij geen probleem zijn :)

  Het gaat mij er puur om dat ik meer schermruimte kan creëren. Ik heb vaak twee vensters naast elkaar staan waar ik elke keer in moet gaan scrollen en daar heb ik geen zin meer in. Daarnaast kijk ik nog wel eens een filmpje op mijn scherm en dat zou ik graag in Full HD willen kunnen!

  In ieder geval bedankt voor de informatie, ik ga maar eens een poging wagen denk ik zo!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.