Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Iiyama ProLite E2473HDS-B1 scherm werkt niet goed

Anoniem
Eddy X
6 antwoorden
 • Hallo forumleden,

  Ik zal proberen mijn probleem zo goed mogelijk uit te leggen, maar omdat mijn beeldscherm het niet meer doet moet ik alles via mijn telefoon doen.

  Een half jaar geleden heb ik deze monitor gekocht: http://azerty.nl/producten/product_detail/?ID=385595
  Tot gisteren heb ik nooit problemen gehad, maar helaas werkt hij nu niet meer, en ik hoopte dat iemand hier misschien nog tips heeft. Gisterochtend was ik aan heb gamen(mw3) en toen ik het spel af wou sluiten werd het beeld ineens zwart. Enkele seconden later begon het stand-by/power lampje te knipperen. Ik heb toen mijn computer opnieuw opgestart waardoor het beeldscherm weer even zijn werk deed. Toen de pc opgestart was, heeft het 2 min geduurd, waarna het beeldscherm weer zwart werd. Ook het power lampje begon weer te knipperen.

  Toen ik 's avonds thuis kwam van het werk heb ik nogmaals geprobeerd of het scherm het weer deed. Toen ik alles aangesloten had ging het powerlampje weer aan en was ik erg opgelucht. Echter na ongeveer 15 min gebeurde weer precies hetzelfde als die ochtend. Dus ik besloot maar om te gaan slapen.

  Vanmorgen heb ik weer alles aangesloten en alles werkte weer normaal. En jullie raden het misschien al: na 20 min begon het scherm weer af en toe uit te vallen, net als het lampje. Na 2 min werd het scherm weer helemaal zwart en was het lampje ook weer uit.

  Ik heb al geprobeerd het scherm op een ander stopcontact aan te sluiten en ook al met een andere voedingskabel.
  Ik heb nog wel garantie maar omdat dit weer enkele dagen/weken duurt, probeer ik het ook via deze weg.
  Wat ik zo vaag vind is dat het scherm wel even werkt als hij een hele tijd van de stroom is geweest maar na een tijdje niks meer doet, heeft iemand hier misschien ervaring mee?

  Indien jullie meer info willen of vragen hebben, post maar dan zal ik zo snel mogelijk antwoorden
 • Indien je de melding "no signal detected" krijgt, is er bijna zeker een probleem met de PC.
  Krijg je deze melding niet, dan is het scherm zelf de oorzaak.
 • Nee die melding krijg ik niet.
  Als ik de voeding van mijn monitor aansluit gaat het power/stand-by lampje ook niet branden, maar ik vind het zo vreemd dat hij het eerst niet doet
  en wanneer ik hem een tijdje staan laat, hij wel weer even wil
 • Kun je de monitor toch voor de zekerheid eens op een andere pc proberen?
 • [quote:88cc7f8ad2="gerben"]Kun je de monitor toch voor de zekerheid eens op een andere pc proberen?[/quote:88cc7f8ad2]

  Ik heb de monitor even aangesloten op mijn oude pc
  maar zoals verwacht hielp dit niks.
  Zoals hierboven al aangegeven staat, krijgt de monitor
  geen stroom, want als ik de voeding aansluit gaat er geen
  lampje branden. Normaal zou je zeggen dat de monitor stuk is
  maar omdat hij het af en toe wel weer doet vind ik het zo apart.

  Nu hoop ik dat iemand dit herkent of weet wat ik moet doen
 • Hallo,


  Ik heb zelf een keer problemen gehad met een monitor van Medion. Die had condensatoren die versleten waren. Hierdoor duurde het heel lang voordat ik uit eindelijk normaal beeld had ipv wit. Het zou kunnen zijn dat jij ook een elektronische component (stuk) versleten hebt, waardoor hij uit gaat.
  http://forum.fok.nl/topic/904784 In dit draadje gaat het wel is waar om een TV, maar daar zijn de condensatoren ook versleten in het voedings gedeelte.

  Als je het aandurft om hem open te maken, zou je kunnen kijken of ze versleten / stuk zijn. Dit kun je zien aan het feit dat ze bol staan. http://1.bp.blogspot.com/-GeO9YxOG9m0/Tkl0e5jmKfI/AAAAAAAAAP4/a4_psU5lwu4/s1600/IMG_6810.jpg

  De meest rechtse is gewoon nog plat. Die er naast staan bol.


  Je kunt de condensatoren vervangen, door nieuwe te kopen met de zelfde waardes. Soldeer je de oude er uit, en zet je de nieuwe erin.

  Bij mijn Medion scherm heeft dit geholpen en draait nog als een zonnetje.


  Succes in ieder geval.

  Gr. Guido.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.