Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

iiyama monitor 19" op win7pro?

Anoniem
athene
6 antwoorden
 • Ik denk erover een 19 inch monitor van iiyama te kopen voor de pc van mijn partner (Windows 7 Pro). Deze monitor heeft een standaardbeeld verhouding (4:3) ipv breedbeeld.

  Iemand zei dat Win 7 standaard is ingesteld op breedbeeld en dat er dan op deze monitor 2 zwarte balken zouden verschijnen. Dat zou ik handmatig in de instellingen kunnen aanpassen. Er zit geen aparte videokaart in de pc.

  Ik heb geen idee hoe dat moet en of dat moet. Graag jullie hulp.
 • Wanneer zowel de pc als de monitor een DVI-aansluiting hebben, dan dien je monitor en pc met elkaar te verbinden met een DVI-kabel. De juiste resolutie wordt dan automatisch ingesteld. Hoef je zelf niets aan te doen.

  Als op de pc of op de monitor zo'n DVI-aansluiting ontbreekt, dan dien je ze met elkaar te verbinden met een VGA-kabel. Vooral op oudere / goedkope monitors of pc's zit soms alleen een VGA-aansluiting. De juiste resolutie wordt dan niet automatisch herkend door Windows.

  Kijk hier voor het verschil: tussen DVI en VGA: http://dl.dropbox.com/u/24067430/DVI%20en%20VGA.jpg
  Links zie je de DVI en rechts de VGA-aansluiting.

  Als de juiste resolutie niet wordt herkend, kun je die zelf instellen.
  Klik met de rechter muisknop op een lege plek op je bureaublad. Kies 'schermresolutie'.
  De correcte instelling voor de monitor zal zijn 1280 bij 1024, 32-bits.
  Trek gewoon aan het schuifbalkje, totdat je die waarde hebt. Klik dan op Toepassen en tenslotte op OK.

  Staat 1280 x 1024 er niet bij? Klik dan in dat schermpje op 'Geavanceerde instellingen'.
  In het volgende scherm klik je op het tabblad 'Adapter' en daarna op 'Alle modi weergeven'.
  Kies dan 1280 x 1024, ware kleuren (32-bits), 60 Hertz, en klik op OK
  De andere openstaande schermen sluit je door eerst te klikken op Toepassen en daarna op OK
 • Wat die iemand beweert, is complete nonsens, je kunt instellen wat je wilt.

  Kijk trouwens wel uit wat je uitgeeft, voor 100 euro heb je al een nieuw 22" scherm.
 • Allereerst dank voor jullie respons.
  @ gerben
  Die iemand was een medewerker van mycom…… En ja, ik weet dat breedbeeld voor zeer schappelijke prijzen te koop zijn, maar de ruimte waar het ding moet staan laat het niet toe. Zelf heb ik al geruime tijd een 22" tot mijn grote genoegen.

  @ porrelaar
  Volgens mij heeft het moederbord alleen een vga-aansluiting en Windows is 64 bits. Maar dat moet volgens mij niet uitmaken. Toch? Overigens staat er nu een oude (LG) monitor van 15" op aangesloten en die geeft geen zwarte balken. Dus die 19" zou moeten kunnen.
  Ik kwam op het idee om het na te vragen in de winkel, omdat bij de monitor-specificaties geen Windows 7 stond. Het ging tot Vista.
 • Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie gaat werken.
  Dat de Windows versie van die pc 64-bits is, doet er niet toe. Toch moet je de resolutie instellen op 1280 bij 1024, 32-bits. Die laatste "32-bits" heeft niets te maken met de versie van het besturingssysteem, maar met het aantal kleuren dat je monitor kan laten zien bij die instelling.

  Zwarte balken aan de zijkanten van het scherm krijg je juist eerder bij een breedbeeldscherm, wanneer je een spelletje speelt, dat ontworpen is voor een scherm met 4:3 verhouding. En dat zijn heel veel oudere spelletjes!
 • [quote:f64624d1cd="athene"]Die iemand was een medewerker van mycom…… [/quote:f64624d1cd]
  Dat zou reeds alle alarmbellen moeten doen rinkelen. Een vriend van me heeft er gewerkt, is daar gillend weg gegaan omdat hij daar niet bij wilde horen. Veel personeel van Mycom weet totaal niet waar ze het over hebben. Ik heb er een gehad die me probeerde wijs te maken dat ik alle netwerkkaarten in m'n netwerk moest vervangen bij overstap naar een Gigabit router omdat 100Mb kaarten niet meer zouden werken…. Koop daar alleen spullen als je weet wat je moet hebben maar vraag er geen advies.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.