Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe Videokaart Mogelijk?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hey jongens,

  Ik heb anderhalf jaar geleden een pc 'gebouwd' op Alternate.nl. Ik heb niet zo veel verstand van het bouwen van een pc, wat belangrijk is etc. maar toen nog minder dan nu. Ik heb een Zotac moederbord gekocht, met ingebouwde videokaart (GeForce9300-ITX WiFi).
  Een tijdje terug kwam ik er echter achter dat deze videokaart lang niet zo goed is als ik dacht, dus ik hoopte dat ik een nieuwe videokaart kon kopen. Het geld is er, maar ik weet niet of het mogelijk is zomaar een andere videokaart te installeren, daar waar er al een in zit, ingebouwd in het moederbord. Is dit mogelijk? Kan ik een nieuwe videokaart kopen en hem in mijn pc (laten) zetten of moet ik als ik wil gamen een heel nieuw moederbord kopen?

  Ik hoor het hopelijk snel, alvast bedankt,

  Dennis
 • Een videokaartupgrade zou moeten kunnen als je moederbord een PCI-e x16 slot heeft. Je zou dit kunnen opzoeken in de specs als je de typeaanduiding van het moederbord weet.

  Verder graag aangeven waarvoor je graag een betere videokaart wilt. Bijv. voor bepaalde games op wat voor scherm(resolutie)?

  Tenslotte kun je ook even aangeven wat de verdere specificaties van je PC zijn, zoals processor en vooral hoe krachtig de voeding is. De voeding moet namelijk ook voldoende stroom kunnen leveren aan die videokaart.
 • [quote:8cad213884="Obi-wan-kenobi"]Een videokaartupgrade zou moeten kunnen als je moederbord een PCI-e x16 slot heeft. Je zou dit kunnen opzoeken in de specs als je de typeaanduiding van het moederbord weet.

  Verder graag aangeven waarvoor je graag een betere videokaart wilt. Bijv. voor bepaalde games op wat voor scherm(resolutie)?

  Tenslotte kun je ook even aangeven wat de verdere specificaties van je PC zijn, zoals processor en vooral hoe krachtig de voeding is. De voeding moet namelijk ook voldoende stroom kunnen leveren aan die videokaart.[/quote:8cad213884]

  Dankje, het moederbord heeft een 'PCI Express 2.0 x16 slot', verder zal ik even uittypen wat ik weet over mijn pc. Nogmaals, ik weet niet zo goed wat belangrijk is, dus ik typ alles over van de dozen die ik heb.

  NVIDIA GeForce 9300 GPU
  Engine/shader Clock 580Mhz/1400Mhz
  LGA775 Socket
  Up to 1333 MHz front-side bus
  DirectX 10 with Shader Model 4.0
  NVIDIA PureVideo HD technology
  NVIDIA CUDA technology
  DVI-D, VGA & HDMI output
  2 DIMM slots up to 16 GB of memory
  Dual Channel DDR2-800 support
  PCI Express 2.0 x16 slot
  3 SATA 3.0 Gb/s
  1 eSATA 3.0 Gb/s
  SATA RAID 0, 1, 1 + 0.5
  5.1 channel HD audio
  10 USB 2.0 ports
  802.11n WiFi
  Gigabit LAN (10/100/1000 Mbps)
  Wake-on-USB support
  Mini-ITX form factor

  Dat staat op de doos van het moederbord.
  Verder heb ik:

  IntelCore2 Quad CPU Q8300 @ 2.5GHz processor
  4,00 GB RAM
  64bit Windows 7
  500GB Harde schijf
  Arctic F12 Pro en F9 cooling fans

  Mn voeding is uit mijn hoofd tussen de 400 en 500 Watt, ik kan daarvan geen doosje/info vinden…

  Volgens mij is echt alleen mn videokaart butt…
 • Info voor wat betreft de voeding (ook merk + typeaanduiding) kun je op een sticker vinden die op de zijkant van die voeding geplakt zit. Je dient de behuizing dus te openen om de specs te kunnen bekijken.

  En daarbij is het niet eens zo interessant hoeveel Watt de voeding in totaal levert, dat zegt namelijk nog niets over de efficiëntie. Je kunt beter kijken hoeveel ampères die voeding (gecombineerd) kan leveren op de belangrijke +12V lijn(en).

  Verder heb je nog steeds niet aangegeven waarom je de videochip "butt" vindt. Bij welke applicaties die je draait voldoet de videochip niet?
 • ervan uitgaande dat het onderstaand moederbord betreft, dan kan je daar gewoon een PCI-E videokaart indrukken.

  Maar let er wel even goed op welke, zoals reeds hierboven aangegeven, voeding je hebt.

  Een 300watt voeding, wat vaak in PC's met een soortgelijk (lees: ingebouwde videokaart) geleverd wordt, kom je niet zo heel ver als je hier bijvoorbeeld een AMD Radeon 5750 in steekt (zomaar een model videokaart gepakt, deze wordt veel gebruikt in htpc's).
 • Ik geloof dat het een 500 Watt is, ik heb de pc zelf samengesteld, dus niks is standaard.
 • De kast die je op een ander forum aangeeft, is een ms-tech met een ingebouwde 430W voeding. Vrij licht dus en niet van topkwaliteit.
 • Welke games wil je eigenlijk gaan spelen en op wat voor scherm(resolutie)?
 • Guild Wars 2, Fifa12, Fallout 3, wie weet wat nog meer. Ik hoef het allemaal niet op hoogste kwaliteit te hebben, maar gewoon medium, lag free. Ik heb sowieso geen HD beeldscherm ofzo, gewoon VGA kabeltje naar een oud (4:3) scherm.
 • Met zo'n low-resolution (1280x1024 pixels?) scherm zou ik dan een energiezuinig kaartje nemen, dan hoef je die voeding ook niet te vervangen.

  De beste die je daarvoor kunt vinden is de Radeon 7750, bijv. deze:
  http://tweakers.net/pricewatch/303907/sapphire-hd-7750-1gb-gddr5.html

  Heeft geen separate PCI-e stekker, dus wordt volledig gevoed via het PCI-e x16 slot.
  http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1454&psn=&lid=1&leg=0#

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.