Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Problemen tijdens gamen

Anoniem
Fabian-NL
1 antwoord
 • Hallo,

  Sinds kort heeft mijn computer het probleem dat tijdens het spelen van games de computer zichzelf uitschakelt. Het scherm wordt dan zwart en geeft de boodschap "No video input" gevolgd door "entering sleep modus".
  Ik heb hier op het forum en op internet al wel soortgelijke problemen voorbij zien komen, maar nog geen concrete oplossing gevonden waar ik mee uit de voeten kon. Mijn excuses dan ook als er onnodig overlap is tussen topics. Daarbij komt ook nog dat ik alles behalve een computer expert ben en dat het ook niet makkelijker maakt.

  Voorheen heb ik nooit problemen gehad met het spelen van spellen, maar sinds enkele dagen krijg ik als ik enige tijd een game spel de hierboven beschreven problemen. Bij gewoon computergebruik zijn er totaal geen problemen waardoor ik vrees dat het volledig met de hardware te maken heeft.

  Ik had al gelezen dat het veroorzaakt kan worden door een ophoping van stof in de kast. Nu heb ik gisteren de kast opengemaakt en voorzichtig proberen stof te verwijderen, maar ik heb in principe weinig verstand van computers dus weet ook niet waar ik op moet focussen en "hoe ver je kan gaan".

  Specificaties van de PC:

  Medion Akoya P7330D

  •Intel Core i5 processor (DDR3-controller, 8 MB smart cache)
  •Intel P55 chipset
  •4 GB DDR3 SDRAM werkgeheugen
  •grafische kaart NVIDIA GEFORCE® GT 240 DirectX10 met 512 MB geheugen

  Ik heb ook nog Speedfan geinstalleerd waardoor ik zag dat de GPU rond de 45 graden zit als ik niets doe, 50 bij internetgebruik, maar tijdens het gamen schiet die omhoog richting de 110 graden waarna de computer afslaat. Voor zover ik dus weet is het een probleem met de koeling.
  Vraag is dan ook vooral hoe het kan dat dit opeens zo omslaat en hoe dit opgelost kan worden. Zou echt super zijn als jullie kunnen helpen.
  Bij voorbaat dank!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.