Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Dell studio 1558 laptopscherm wordt zwart

Anoniem
Tirm
6 antwoorden
 • Hey,
  Ik heb een dell studio 1558 laptop en telkens als ik hem probeer op te starten krijg ik gewoon het dell logo te zien maar daarna wordt het scherm zwart en zitten er bovenin het scherm een aantal streepjes.

  Ik heb mijn laptop nodig voor mijn studie dus ik baal er erg van dat hij net voor de week dat ik moet beginnen zo raar doet. Kan het iets met schijfcontrole te maken hebben? Ik had namelijk aangegeven dat hij bij de eerstvolgende keer opstarten schijfcontrole moest doen en nu doet hij dat scherm zwart.

  Weet iemand hoe dit is op te lossen?
 • Met F8 net voor dat normaal het windows scherm zou komen inveilige modus opstarten.
  Dan weer afsluiten en opnieuw opstarten.
  NOK: laatste juiste configuratie terug zetten via menu of in veilige mode geloof ik…
 • Als het in de Veilige modus ook niet lekker uit ziet, kan het wel eens de video betreffen. Je kan in Apparaatbeheer kijken of je waarschuwingstekens ziet, eventueel de videodriver vernieuwen en anders…nagaan of je nog garantie hebt.

  Die schijfcontrole moet het overigens gewoon doen. Misschien zit het probleem in je HD. Probeer in de Veilige modus, als je daar in kan komen, een controletooltje te draaien, bijv.

  http://computertotaal.nl/software/22639-crystaldiskinfo.html
  http://www.hdtune.com/download.html
 • Ik probeerde veilige modus maar dan gaat de laptop terug naar windows foutherstel scherm (daar zegt hij door waarschijnlijk een recente wijziging in hardware/software kan windows niet gestart worden) en als ik dan probleem oplossing selecteer gebeurt er niks.
  Dat doet hij telkens windows normaal starten doet hij ook niet. Ik krijg dan een blauw scherm dat (a problem…..) zegt de rest kan ik niet lezen want hij flitst dan meteen terug naar het dell logo
 • Klinkt slecht. :( Kun je wel in de BIOS komen? Kijk dan eerst of je vreemde zaken ziet en zet de bootvolgorde op CD/DVD eerst.
  Probeer op te starten met een live CD, bijv
  http://computertotaal.nl/software/25612-parted-magic-2012-3-24.html
  Hierop zitten tools waarmee je de HD en het geheugen kan controleren (als het lukt om die op te starten).
 • Oke ik kan in de bios komen en heb daar de cd drive bovenaan gezet.
  Ik zal het nog eens proberen met die parted magic bedankt voor de link :)
  Dan hoop ik dat er nog wat uitkomt.
  Hoe kan ik die parted magic trouwens het best op cd branden? Ik heb nu de gedownloade map op cd gezet met behulp van windows brander, maar dan doet hij niks :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.